Atestatul de producator si certificatul de comercializare a produselor agricole vor fi valabile cinci ani

piata-taraba-razvan-chirita.jpg

Camera Deputatilor a adoptat, marti, o initiativa legislativa privind piata produselor din sectorul agricol, care extinde valabilitatea atestatului de producator si a certificatului de comercializare a produselor agricol pâna la cinci ani de la data emiterii.

„Valabilitatea atestatului de producator este de cinci ani de la data emiterii. (…) Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este valabil 5 ani si se elibereaza la cerere solicitantului de catre primarul pe a carui raza de competenta se afla terenul/ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, dupa verificarea existentei atestatului de producator si dupa verificarea faptica in teren a existentei produsului/produselor supuse comercializarii”, potrivit proiectului care modifica Legea nr.145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

In forma initiala a legii, valabilitatea atestatului de producator era de un an de la data emiterii.

Proiectul pentru modificarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol a fost adoptat cu 225 de voturi “pentru” si 25 “impotriva”.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.