Au fost lansate 2 noi cereri de propuneri de proiecte pe POSDRU

infiintare-firma1.jpg

cereri-poscceMinisterul Fondurilor Europene – AM POSDRU lanseaza urmatoarele cereri de propuneri de proiecte (CPP):

  •  CPP  nr 187Sprijin pentru doctoranzi” finantata din DMI 1.5Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii“;
  • CPP nr 188Oportunitati integrate de diminuare a parasirii timpurii a scolii” finantata din DMI 2.2Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii“.

Cererea de propuneri „Sprijin pentru doctoranzi” are un buget total alocat de 45 de milioane de euro si va finanta proiectele dedicate initierii si dezvoltarii unei cariere in cercetare. Astfel, fiecare proiect finantat va permite acordarea de burse catre minim 50 de doctoranzi. Valoarea bursei doctorale va fi de maxim 1800 lei pe luna, iar pe perioada mobilitatilor transnationale un doctorand va primi o bursa de maxim 4200 lei lunar.

Cererea de proiecte „Oportunitati integrate de diminuare a parasirii timpurii a scolii” are alocat un buget total de 120 de milioane de euro si va finanta proiecte integrate de combatere a abandonului scolar. Grupul tinta vizat: populatia de etnie roma, persoanele cu dizabilitati si persoanele din mediul rural, precum si alte categorii de grupuri vulnerabile. Proiectul selectat va sprijini minim 1000 de beneficiari finali, respectiv 200 de persoane care au parasit de timpuriu scoala si minim 800 de persoane in componenta preventiva (prescolari, elevi pana la nivelul secundar, parintii si tutorii acestora).

AM POSDRU va informa data publicarii in Monitorul Oficial a Ghidurilor Solicitantului Conditii Specifice si data inchiderii sistemului informatic.

Sursa: AM POSDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.