Avem un nou ministru al fondurilor europene: Eugen Teodorovici

Eugen-Teodorovici2.jpg

Propus ministru al fondurilor europene in Guvernul Ponta, Eugen Teodorovici si-a construit in ultimii ani un profil de tehnocrat caruia nu i-a lipsit insa spatele politic. Ascensiunea sa in functii-cheie din Ministerul Finantelor, unde s-a ocupat de programele finantate prin fonduri europene, s-a produs cu sprijinul PNL, in timpul guvernarii Tariceanu, fiind mentinut o vreme de PDL, ca director, si preluat de PSD cu sprijinul caruia a devenit pe 9 decembrie si senator de Buzau.

La 41 de ani, Teodorovici are in urma o cariera de 21 de ani ca functionar la stat. A intrat in Ministerul Transporturilor in 1991, ca referent la Monitorizarea strategiilor si politicilor de resurse umane, a fost promovat director la un Departament de Integrare Europeana subordonat direct premierului in 1999, a trecut prin Ministerul de Externe, Ministerul Integrarii si Ministerul Finantelor, unde a ajuns in 2007 secretar de stat.

De la finante, unde a coordonat mai multi ani programele ISPA si SAPARD, Teodorovici a plecat in urma unui scandal care a implicat-o si pe sotia sa la acea vreme.

Mai multe detalii: Gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.