Bani de la BERD pentru noile autobuze din Iasi

autobuz-electric.jpg

Peste un an se va finaliza modernizarea in intregime a parcului de autobuze din Iasi. Primul pas consta in aducerea la Iasi a autobuzelor care vor fi cumparate prin intermediului creditului pe care municipalitatea il va contracta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). In acest sens, reprezentantii municipalitatii s-au intalnit cu oficiali ai bancii pentru o noua runda de discutii.

Imprumutul urmeaza sa fie contractat in lei, primarul Mihai Chirica argumentand ca aceasta varianta ar permite reducerea costurilor de creditare. Acesta a adaugat ca autobuzele cumparate din creditul BERD ar putea ajunge la Iasi in prima jumatate a anului viitor.

“Un credit in lei poate fi controlat mai bine. Nu mai avem grija cu riscul de curs valutar, care a insemnat la alte credite scumpirea lor cu 1-1,5%. Luam creditul in lei, cumparam in lei si vom rambursa tot in lei. Creditul urmeaza sa fie incheiat pe o durata de doar 7 ani, fara perioada de gratie, fapt care ar permite reducerea costurilor cu dobanzile. Creditul, in valoare echivalenta a 15 milioane de euro, ar ajunge pentru achizitionarea a 84 sau 85 de autobuze noi. El ar putea fi semnat la sfarsitul lunii noiembrie. In aceste conditii, in al doilea trimestru al anului viitor ar putea incepe sa vina si autobuzele. Intr-adevar, 84-85 de autobuze nu rezolva problema, dar si Compania de Transport Public va face un pas similar. Isi poate permite sa ceara credite pentru modernizarea parcului auto, mai ales ca a inceput sa fie cautata de banci”, a declarat Mihai Chirica.

Sursa: administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.