Bani de la stat pentru noua companii de servicii de IT si dezvoltare soft care vor crea 1.400 de joburi

bani-716x300.jpg

Webhelp Romania, UPC si Assystem vor face 70% din recrutari pentru care vor primi fonduri de 38,6 milioane lei de la statul roman.

Noua companii care activeaza in domeniul tehnologic – dezvoltare software, inginerie si servicii de IT, vor infiinta in total in urmatorii doi ani 1.403 locuri de munca ca urmare a aprobarii solicitarilor facute de acestea in baza schemei de ajutor de stat regelementata de H.G. 332/2014.

Cumulat, suma ajutoarelor de stat aprobate se ridica la aproape 51 milioane lei.

Cele mai multe locuri de munca – 457 – vor fi create de Webhelp Romania, filiala locala a furnizorului francez de servicii de tip call-center, suma aprobata pentru ajutorul de stat situandu-se la 16,9 milioane lei.

Compania franceza are in prezent sase centre in patru orase din tara –  Bucuresti, Galati, Ploiesti si Iasi, sediul din Iasi fiind ultimul deschis de Webhelp pe plan local. Inaugurarea acestuia a fost facuta la inceputul anului, cand reprezentantii Webhelp Romania au anuntat ca vor angaja 300 de persoane vorbitoare de limba franceza in noul centru. In total, compania franceza are peste 2.000 de angajati in Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.