Bani europeni în stațiunile din sudul litoralului: Eforie și Costinești încearcă să se modernizeze cu ajutorul fondurilor nerambursabile

Obelisc-Costinesti-presshub-e1560759895850-640x400.jpg

Stațiunile din sudul litoralului românesc se dezvoltă cu fonduri europene nerambursabile. Eforie Nord are semnate contracte de finanțare în valoare de circa 18,5 milioane de euro, bani cu care va moderniza principalele artere de circulație, lacul Belona va fi igienizat și vor fi amenajate 5 parcuri noi.

Deși anul acesta își așteaptă turiștii în șantier, reprezentanții administrației locale spun că merită compromisul deoarece pe termen lung beneficiile sunt mai mari. Tot pe bani europeni ar putea fi modernizate și teatrele de vară din Eforie Nord și Eforie Sus. Și Costineștiul a accesat aproape 5,8 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii.

Eforie și Costinești sunt două dintre stațiunile care se înșiră în sudul litoralului românesc, prima la 25 de kilometri de Constanța, a doua puțin mai departe, la încă vreo 10 kilometri spre Mangalia. Amândouă se remarcă printr-o serie de diferențe abrupte între zona turistică și zona locuită de populația autohtonă.

Apoi, cele două stațiuni sunt aproape complet diferite din punct de vedere al segmentului de turiști care le aleg pentru vacanțe și concedii. Ele se mai despart categoric și atunci când vine vorba despre proiectele pe care administrațiilor locale le-au desfășurat prin intermediul banilor europeni.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.