Bani europeni pentru reabilitarea unui drum judetean din Vrancea

7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu.jpg

Zona autostrazii A1 Orastie - Sibiu inchisa pentru remedierea degradarilor produse in zona viaductului Aciliu din judetul Sibiu, duminica, 18 octombrie 2015. Incepand cu 7 septembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a restrictionat total traficul rutier intre Nodul rutier Saliste(km 270+020) si Nodul rutier Cunta (km 292+455). OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a semnat contractul de finantare aferent proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean, dintre localitatile Gologanu – Slobozia Ciorasti – Cotesti, cu conectivitate directa la reteaua TEN-T”.

In cadrul proiectului, care are o valoare totala de aproximativ 26,5 milioane lei si o durata de cinci ani, vor fi reabilitati si modernizati 17 km de drum judetean, se vor construi 1200 metri liniari de trotuare si se vor monta borduri tesite, pentru a permite accesul la proprietati. De asemenea, sunt prevazute si modernizarea unui pod peste pârâul Ramna, amenajarea a aprox. 29 mii metri de rigole si santuri, a 53 de podete de descarcare si a 170 mp de spatii verzi.

”Siguranta locuitorilor si dezvoltarea durabila a tuturor zonelor tarii constituie o preocupare constanta pentru noi. Prin semnarea acestei finantari ne asiguram ca locuitorii judetului Vrancea beneficiaza de drumuri moderne, care vor lega judetul la reteaua europeana de transport, iar actualii si viitorii investitori vor avea la dispozitie o infrastructura rutiera moderna, de natura sa faciliteze transportul rapid si sigur al produselor”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Investitiile realizate prin proiect vor duce la cresterea conditiilor de dezvoltare durabila a zone, la dezvoltarea accesibilitatii zonei, la facilitarea mobilitatii populatiei si bunurilor.

Proiectul este finantat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.