Banii de Prima Casa sunt pe sfarsite: Cine mai accepta dosare noi

prima-casa.jpg

500 de milioane de lei au fost distribuiti celor 18 banci care s-au inscris in program. Calculele arata ca acesti bani ajung pentru 4.000 de dosare. La o saptamana de la aprobarea suplimentarii de catre Ministerul Finantelor Publice, plafonul e pe sfarsite, iar bancile care mai primesc dosare noi pot fi numarate pe degetele de la o mana.

Daca plafonul alocat bancilor mari a fost directionat dosarelor aflate in lucru, bancile mai mici inca accepta dosare noi pentru Prima Casa.

BCR, BRD, Raiffeisen Bank, ING Bank, UniCredit, CEC Bank, Bancpost, Banca Transilvania, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Agricole nu mai primesc dosare noi.

Angajatii din call-center spun ca fondurile alocate au fost distribuite dosarelor care se aflau deja in lucru.

Cine mai primeste dosare noi

Dosare noi, in limita fondurilor disponibile, primesc si cei la Garanti Bank, insa doar in sucursalele din tara, nu si din Bucuresti.

Operatorul de la sucursala din Targu-Mures spune ca se primesc dosare, in schimb, angajatii din cele trei sucursale din Constanta spun ca nu se primesc dosare noi.

Si Leumi Bank mai primeste dosare noi, bineinteles, in limita fondurilor disponibile.

O alta banca care mai primeste dosare este Piraeus, dar ni se comunica faptul ca sunt prioritare dosarele in lucru. Acelasi raspuns vine si de la OTP Bank, care mai primeste dosare.

Celor care se gandesc sa aplice pentru Prima Casa la Banca Romaneasca nu li se ofera garantia ca vor mai prinde fonduri. Operatorul din call-center ne-a spus ca in momentul de fata sunt foarte multe solicitari in derulare, iar daca aplicam acum, nu ne ofera garantia ca vom prinde fonduri.

La numerele de telefon disponibile pe website-urile CreditCoop si Marfin nu a raspuns nimeni.

Sursa: economica.net

2 thoughts on “Banii de Prima Casa sunt pe sfarsite: Cine mai accepta dosare noi”

  1. Florin spune:

    Sunt neserioși,acum nu mai pot da tunuri si nu ai interesează dosarele cu prima casa,când a fost bumul imobiliar,sa vedeți șmecherii ce făceau cu dosarele,unde era Isărescu cu trupa lui ?

  2. Cojocaru spune:

    Sunt descurajata de serviciile bancii Reiffeisen. Sper sa ma insel!
    Am dosarul in analiza din data de 10.06. Azi am fost la consilier si ce credeti ca-mi spune? “Nu stiu nimic! Nimeni nu a vizualizat dosarul. Este in stadiul pe care l-am trimis pe data de 10.06.”
    Foarte tare! Nu? Oare, nu cu acordul bancii am intocmit dosarul (Ok juridic, cerere credit, evaluare)? Acum nu-l mai analizeaza nimeni! Super! Doar traim in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.