BCR si BEI ofera 50 de milioane de euro pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de IMM-uri

cec.jpg

cecBanca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana (BCR) au semnat un contract de imprumut in valoare de 50 de milioane de euro destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice din Romania.

Imprumutul BEI va cofinanta proiecte care vor contribui la dezvoltarea regionala si la productivitatea IMM-urilor si a societatilor cu capitalizare de piata medie din Romania implicate in industrie si servicii. Investitiile privind eficienta energetica intreprinse de IMM-uri vor primi, de asemenea, sprijin de la Comisia Europeana (CE) in cadrul Facilitatii de Finantare a IMM-urilor, Sectiunea privind Eficienta Energetica, care prevede cooperarea dintre BEI si CE pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie si constructii.
 
“Este o prioritate a BEI sa imbunatateasca accesul IMM-urilor, societatilor cu capitalizare de piata medie si autoritatilor locale la finantare pe termen lung si sa contribuie la consolidarea competitivitatii lor. In acelasi timp, fondurile BEI vor incuraja punerea in aplicare a proiectelor prioritare fiind semnificative pentru dezvoltarea economiei romanesti”, a declarat Mihai Tanasescu, vicepreședintele BEI responsabil pentru Romania.  

Acest imprumut se inscrie in prioritatile BEI, care vizeaza sprijinirea IMM-urilor Europene pentru a contribui la diminuarea efectelor crizei financiare. In acest scop, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare puternice, precum BCR, care cunosc piata locala si au printre clienti IMM-uri, companii cu capitalizare de piata medie si entitati publice. Impreuna cu creditele acordate anterior, BEI a oferit pana acum 300 milioane EUR BCR pentru finantarea proiectelor prioritare.

“Acordul BCR cu BEI se transforma in imprumuturi in economia reala. Alaturi de BEI, BCR furnizeaza finantare accesibila pentru a sprijini investitiile, sporirea productivitatii si crearea de locuri de munca intr-un mediu economic dificil. Cooperarea noastra de succes sprijina, totodata, absorbirea fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, avand in vedere ca mai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finantare UE”, a explicat Wolfgang Schoiswohl, vicepreședintele Corporate Banking BCR.

Banca Europeana de Investitii este o institutie din Uniunea Europeana care ofera servicii de creditare de lunga durata si este detinuta de statele membre ale Uniunii Europene. Banca ofera finantare pe termen lung pentru investitii solide, spre a contribui la obiectivele politicii Uniunii Europene.

Sursa: Banca Comerciala Romana

One thought on “BCR si BEI ofera 50 de milioane de euro pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de IMM-uri”

  1. Maria spune:

    Povesti! Am fost eu la BCR, fiindca-si fac si reclama cu acesti bani si, desi am si fonduri europene castigate, cer si “izmenele” de pe tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.