BEI ar putea finanta constructia autostrazii Iasi-Targu Mures

autostrada.jpg

autostradaBanca Europeana pentru Investitii (BEI) si-a aratat disponibilitatea implicarii in realizarea unor proiecte majore de parteneriat public-privat sau de concesiuni pentru realizarea unor tronsoane de autostrada pe ruta Iasi – Tg Mures.

Reprezentantii BEI – Luca Lazzaroli, Director de operatiuni pentru Europa de Sud-Est, si Flavio Schiavo Campo – au discutat aceste probleme in cadrul unei intalniri cu Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

O alta tema abordata a vizat Compania Nationala CFR Infrastructura si posibilitatea contractarii unui credit pentru finantarea unor proiecte de reabilitare de cale ferata. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a primit asigurari in ceea ce priveste colaborarea pe viitor intre cele doua institutii.

In acest sens, in cadrul ministerului Transporturilor se va constitui un grup de lucru format din reprezentanti ai ministerului, ai unor unitati aflate in subordinea sa, dar si din cadrul BEI. Acest grup de lucru va elabora o lista cu proiectele prioritare din domeniile de activitate de interes.

In incheiere, ministrul Transporturilor a subliniat interesul pe care Romania il are cu privire la acceptul Comisiei Europene ca o mare parte din cheltuielile eligibile efectuate in actuala perioada de programare financiara, aferente portofoliului BEI in domeniul transporturilor, sa fie incluse in POS Transporturi pentru exercitiul financiar 2014-2020.

Sursa: Ministerul Transporturilor

One thought on “BEI ar putea finanta constructia autostrazii Iasi-Targu Mures”

 1. balici mihai spune:

  Nu este normal sa mai luam alt imprumut de la BEI , pe langa cele 100 de miliarde de euro datorie externa
  In plus pe BEI il doare in pix ca exista coruptie, ca preturile sunt triple , ca se fac lucrari foarte scumpe , ca isi ia ca firma de consultanta o firma agreata de ei si ii plateste o suma enorma din acest imprumut etc
  Caz concret la programul BEI de la scoli
  Lucrarile au fost intarziate , blocate ,dar dobanzile cresteau , la scoli un caz concret au fost puse tamplarii de termopan noi de 1-2 ani prin banii contribuabililor de sector de catre primariile locale ,toate acestea au fost aruncate si inlocuite cu asa zisele termopane conform unor alte standarde , se platea o firma de consultanta agreata de BEI ,pentru urmarirea lucrarilor si seful acestei echipe ce urmarea lucrarile primea 10.000 de euro pe luna , chiar daca lucrarile stagnau de 1-3 ani ,consultanta mergea inainte
  Deci opriti aceste imprumuturi asa zise foarte bune pentru tara ,dar storc Romania de toata seva si vom plati 10 generatii aceste datorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.