Beneficiari de fonduri Start-Up Nation și Start-Up Plus cer statului păsuiri, pe fondul restricțiilor anti-coronavirus COVID-19

Start-Up-Nation.jpg

Beneficiarii de fonduri nerambursabile naționale și europene își vor reorganiza activitățile din contractele de finanțare, pentru limitarea răspândirii efectelor coronavirusului COVID-19, a decis, joi seara, Comitetul pentru situații de urgență. Măsurile vin în contextul în care o serie de firme care beneficiază de fonduri nerambursabile – europene sau de la bugetul de stat – resimt scăderea activității pe fondul restricțiilor decise de stat pentru limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19.

„Beneficiarii de finanțări din fonduri rambursabile sau nerambursabile, externe sau naționale vor lua măsuri pentru limitarea riscurilor de contaminare cu coronavirus prin orice mijloace: fie prin reorganizarea activităților din contractele de finanțare, fie prin reprogramarea unor acțiuni sau orice altă modalitate care să conducă la gestionarea corespunzătoare a acestei categorii de risc.

Autoritățile de management, organismele intermediare și autoritățile publice centrale și locale pot emite proceduri specifice în relația cu beneficiairi pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor din articolul anterior”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, joi, după ședința Comitetului pentru situații de urgență.

Măsurile vin după ce unii antreprenori care beneficiază de fonduri europene prin programul România Start-Up Plus și fonduri de la buget prin programul Start-Up Nation s-au plâns că nu mai pot să-și îndeplinească obligațiile creare și menținere a unui anumit număr de locuri de muncă cu normă întreagă.

La acest moment, nu este clar ce efect va avea decizia anunțată joi seara de Vela asupra acestor firme, dar surse apropiate discuțiilor au declarat pentru StartupCafe.ro că în cele din urmă beneficiarii de fonduri nerambursabile vor putea primi anumite păsuiri.

Tot joi, 12 martie, Ministerul Fondurilor Europene a decis unele măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19 în rândul beneficiarilor de fonduri din programul Operașional Capital Uman (POCU), al beneficiarilor finali (grupuri-țintă), al furnizorilor și colaboratorilor din aceste proiecte.

Prin instrucțiunea nr. 4 din 12 martie 2020, cei implicați în proiectele POCU vor trebui să comunice și să-și deruleze anumite activități numai prin intermediul sistemelor electronice, cum sunt Skype, plaforme de cursuri online, videoconferințe.

Activitățile care nu pot fi făcute decât prin reuniuni și întâlniri în persoană vor fi amînate pe perioadă nedeterminată, urmând a fi… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top