BERD: Infrastructura de transport reprezinta, probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri romanesc

imageResize-4.jpg

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, s-a intalnit, la sediul BERD din Londra, cu directorul executiv pentru infrastructura al bancii, care si-a exprimat angajamentul de a colabora pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Romaniei, pe care a numit-o una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri romanesc, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis, luni, AGERPRES.

Ministrul roman al Transporturilor a efectuat, saptamana trecuta, o vizita de lucru la sediul din Londra al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

“La sediul bancii din Londra, ministru Felix Stroe s-a intalnit cu directorul executiv al BERD pentru infrastructura, Jean-Patrick Marquet. Ambele parti si-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructura prioritare ale Romaniei”, spun oficialii ministerului.

Discutiile au vizat strategia generala de transport, constructia drumurilor si proiectele din sectorul feroviar. Partile au discutat de asemenea, despre finantarea autostrazii planificate din Est-Vest, care va lega orasul Iasi, din estul Romaniei, cu Targu Mures, situat in regiunea de centru-nord a tarii, linia de metrou bucurestean Magistrala 6, aflata in faza de planificare, care va lega Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda, precum si proiecte de modernizare a sectorului feroviar.

Totodata, a fost luata in considerare acordarea de asistenta tehnica pentru imbunatatirea performantelor si a eficientei intreprinderilor de stat din sectorul transporturilor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.