Bittnet isi finanteaza extinderea printr-o noua emisiune de obligatiuni desfasurata la Bursa de Valori Bucuresti

index-75.jpg

Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania care s-a listat pe piata AeRO operata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a emis cea de-a doua emisiune de obligatiuni corporative, in valoare totala de 4,5 milioane de lei, care intra la tranzactionare pe 28 noiembrie in cadrul Sistemului Alternativ de Tranzactionare administrat de BVB. Destinatia principala a fondurilor atrase este finantarea achizitiei companiei Gecad Net, fondata si controlata anterior de antreprenorul Radu Georgescu.

„Achizitionarea unui business inseamna, in primul rand, oameni, echipa si, desigur, parteneri, adica furnizori si clienti. Ne vom stradui ca trecerea la noua structura sa fie una eficienta si binevenita pentru toate partile implicate. Noua echipa va fi aliniata la obiectivele si planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atat la momentul listarii, cat si in rapoartele anuale si semi-anuale: consolidarea pozitiei de lider pe piata de training IT si cel mai mare integrator multi-cloud din Romania,” a explicat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.
Noua emisiune are loc la doar 14 luni de la intrarea la tranzactionare a primei emisiuni de obligatiuni corporative, care a avut o valoare de 4,18 milioane lei.

„Bittnet este cel mai bun exemplu despre cum poate o companie listata sa foloseasca in mod extins oportunitatile oferite de piata de capital pentru a-si finanta dezvoltarea. Compania a facut pasul spre piata de capital in 2015 odata cu listarea pe piata AeRO, a emis apoi drepturi de preferinta si a lansat doua emisiuni de obligatiuni corporative in valoare totala de aproape doua milioane de euro,” a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.

Cea de-a doua emisiune de obligatiuni corporative este formata din 45.000 de obligatiuni, negarantate, denominate in lei, cu o valoare nominala de 100 de lei si in valoare totala de 4,5 milioane lei. Rata anuala a dobanzii este fixa de 9% pe an, iar data maturitatii este septembrie 2022. Oferta este intermediata de IEBA TRUST.

Bittnet (BNET) este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, infiintata in 2007. Compania ofera clientilor sai cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind axata pe tehnologii noi si inovare. in aprilie 2015, a devenit prima companie IT din Romania listata la BVB.

Piata AeRO a fost lansata in februarie 2015 si este o piata dedicata antreprenorilor in cautare de finantare pentru afacerile lor si pentru investitorii care cauta noi oportunitati de investitii unde banii lor nu doar ca pot creste, ci, de asemenea, pot sustine unele dintre viitoarele companii de top ale Romaniei.

Sursa: bvb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.