0 thoughts on “blinkx – the world’s largest and most advanced video search engine”

 1. Marian GHIONU spune:

  Hughes si muzica pop

  Pentru Hughes, muzica era absolut cruciala in procesul creator. Scenariul de la “Pretty in Pink” a fost scris cu piesa celor de la Psychedelic Furs in minte – lansata cu 5 ani mai inainte si care a devenit un megahit dupa premiera filmului.

  1. SIMPLE MINDS: “Don’t You Forget About Me”

  O despartire de cariera timpurie post punk a trupei; folosirea acestei piese pe finalul lui “The Breakfast Club” le-a accelerat ascensiunea spre statutul de zei rock ai stadioanelor.

  2. KATE BUSH: “This Woman’s Work”

  Scrisa pentru filmul din 1988, “She’s Having a Baby” – un semn ca puterea in crestere a filmelor lui Hughes incepea sa atraga nume mari. Aristii stiau de acum ca aveau un hit garantat daca reuseau sa contribuie la unul dintre soundtrackuri.

  3. KILLING JOKE: “‘Eighties”

  Folosita la filmul ”Weird Science”. Nirvana s-au inspirat din ea pentru “Come As You Are”.

  4. THE RAMONES: “Blitzkrieg Bop”

  E inclusa in coloana sonora a “National Lampoon’s Vacation”, o comedie de familie care a inspirat foarte multe gaguri “Simpsons”.

  5. SIGUE SIGUE SPUTNIK: “Love Missile F1–11”

  Produsa de celebrul Giorgio Moroder, apare in “Ferris Bueller’s Day Off”. Acest imn digi-punk despre paranoia nucleara a fost un hit neasteptat.

  6. THE SMITHS: “Please, Please, Please, Let Me Get What I Want”

  Se aude la secventa din galeria de arta din “Ferris Bueller’s Day Off”. Cand a fost disolutia primei tinereti captata atat de bine?

  7. THE BEATLES: “Twist And Shout”

  Finalul apoteotic din “Bueller’s”, cu Ferris care danseaza si face playback pe aceasta piesa, cocotat pe un car alegoric. Rebeliunea impotriva scolii, parintilor, sistemului etc., e completa.

  8. OTIS REDDING: “Try A Little Tenderness”

  In “Pretty in Pink”, Dukie, sarantocul zapacit, caraghios, dar adorabil, isi exprima dragostea reprimata pentru Andie cantand si dansand pe aceasta clasica, ravasitoare. E un moment extrem de amuzant si de jenant. La sfarsitul lui, si el, si noi stim ca a pierdut dragostea fetei. Insa ne-a cucerit inimile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.