Braila: Proiect cu fonduri UE pentru finantarea cu cate 40.000 de euro a 40 de noi firme in Regiunea de Sud-Est

bani_plic.jpg

Un proiect cu fonduri europene in valoare de aproximativ 12 milioane lei, care vizeaza infiintarea a 40 de firme in Regiunea de Sud-Est a tarii si finantarea planurilor de afaceri ale fiecareia cu cate 40.000 euro, a fost castigat de Asociatia Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila (CIDIEDD) Braila.

Proiectul este denumit “Start antreprenorial — masuri integrate de antreprenoriat in regiunea de sud-est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol” si va fi implementat de CIDIEDD Braila, in parteneriat cu Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania si Asociatia pentru Sprijin in Dezvoltarea Economiei Sociale — Incluziune, Responsabilitate Cooperatista, Antreprenoriat Social”.

“In calitate de membru fondator al Asociatiei CIDIEDD, Consiliul Judetean Braila contribuie astfel la dezvoltarea mediului privat si a pietei muncii din judetul Braila, prin sprijinul acordat in vederea derularii activitatilor proiectului”, se arata intr-un comunicat remis joi de CIDIEDD.

Proiectul a fost selectat pentru finantare in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa 3 “Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul Specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Valoarea eligibila a proiectului este de 11,854.314,40 lei si vizeaza infiintarea a de 40 de firme in Regiunea de Sud-Est, precum si finantarea planurilor de afaceri ale fiecareia cu cate 40.000 euro, crearea a cel putin 80 de noi locuri de munca si dezvoltarea competentelor antreprenoriale pentru un numar de 400 de persoane.

Potrivit conditiilor proiectului, viitorul antreprenor primeste 60% din subventie intr-o prima transa, la semnarea contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat. Efectueaza cheltuielile incluse in planul de afaceri in maxim 12 luni de la semnarea contractului, apoi primeste restul de 40% din subventie in a doua transa, daca a realizat venituri brute echivalente cu jumatate din prima transa de finantare.

“Misiunea Asociatiei CIDIEDD Braila este aceea de a promova interesele comunitatii locale din judetul Braila, in contextul stabilirii relatiilor de cooperare cu institutii publice si private din tara si din strainatate, precum si a practicilor si conceptelor europene pentru dezvoltare durabila. In anul 2017, Asociatia a sprijinit unitatile administrativ-teritoriale si alti actori relevanti din judetul Braila, prin scrierea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila”, se mai arata in comunicatul CIDIEDD.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.