Bucurestiul, finalist la premiile UE pentru energie durabila

energie.jpg

Programul de reabilitare termica desfasurat in sectorul 1 al capitalei Romaniei, Bucuresti, a facut parte dintre cele 12 proiecte finaliste in competitia pentru premiile UE pentru energie durabila. El a fost inscris in categoria “Sector public” si a avut ca obiectiv reducerea la jumatate a consumului energetic si imbunatatirea eficientei energetice, prin lucrari de izolare termica a unui numar de 839 blocuri rezidentiale si 140 de facilitati publice, ce au inclus scoli si spitale.

Premiile UE pentru energie durabila sunt acordate in timpul Saptamanii dedicate (ce are loc in iunie) si se inscriu in 4 categorii, si anume: (i) consumatori; (ii) sector public; (iii) insule energetice; si (iv) mediu de afaceri. Ele ofera recunoastere initiativelor inovatoare in domeniul eficientei energetice si a utilizarii energiei din surse regenerabile, din intreaga UE. Premiile au ajuns la a 11-a editie.

Totodata, dintre proiectele finaliste este ales si Premiul Publicului, in urma unui vot on-line. in 2017, au fost exprimate peste 22.000 de voturi, din care aproape jumatate au fost acordate proiectului caruia i s-a decernat acest premiu.

Juriul de specialitate a ales castigatorii din cele 4 categorii, si anume:

  1. Consumatori – proiectul “Set casnic pentru economisirea energiei/Home energy saving kit”, Codema (Irlanda)
  2. Sector public – proiectul “Celsius”, Goteborg Energi AB (Suedia)
  3. Mediu de afaceri – proiectul “Sinbio”, Trebišovská energetická s.r.o (Slovacia)
  4. Insule energetice – proiectul “Tilos”, Grecia, acesta castigand si Premiul Publicului.

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.