Bugetarii vor primi in jurul datei de 1 iulie, tichetul de vacanta egal cu un salariu minim

tichet.jpg

Fiecare bugetar va primi in jurul datei de 1 iulie un tichet electronic de vacanta de valoarea unui salariu minim pe economie pe care il pot folosi oriunde in tara si oricand, pana la sfarsitul anului, a anuntat pentru Profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre.

“Tichetele de vacanta o sa le introducem undeva in jurul datei de 1 iulie 2017. In programul de guvernare am spus ca dam un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanta de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar“, a spus ministrul.

El a amintit ca tichetele de vacanta au fost acordate pana acum doar in sectorul privat, iar pentru angajatii din sistemul public nu au fost prevazute niciodata in buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masa, care sunt tiparite, Dobre vrea ca cele de vacanta sa fie online.

“Trebuie creat un program, pentru ca noi vrem sa dam in sistem online aceste tichete de vacanta, sa nu le mai facem ca tichetele de masa, unde trebuie licitatie pentru firmele care trebuie sa le faca, comision etc. Noi, acum, trebuie sa facem procedura, pentru ca, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucram, ca acest sistem sa fie cat mai corect si cu comisioane cat mai putine. Aceasta e chestiunea mai greoaie“, a mai spus Dobre.

Ministrul crede ca, pe termen mediu si lung, aceste tichete vor fi un castig inclusiv pentru bugetul statului.

La finele anului trecut, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunta ca Guvernul va acorda un tichet de vacanta in cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. La acel moment, el estima ca tichetul va fi introdus din luna martie.

In baza legislatiei actuale, salariatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar in turismul romanesc. Voucherele sunt suportate integral de angajator, iar sumele sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Guvernul a amanat insa de fiecare an acordarea acestor vouchere, ultima amanare fiind pregatita acum sa fie avizata pana in 2018.

Sursa: Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.