Calendarul apelurilor de proiecte pentru 4 Programe Operationale

calendar.jpg

Ministerul Fondurilor Europene a publicat calendarul revizut al apelurilor de proiecte pentru urmatoarele programe operationale:

Programul Operational Capital Uman (POCU) are ca obiectiv major dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului si a participarii la un sistem de educatie si formare profesionala, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri, reducerea saraciei si a excluziunii sociale prin facilitarea accesului la servicii sociale si de sanatate. POCU dispune de o alocare financiara totala de 5 miliarde de euro. 17,22% din alocarea financiara a fost destinata apelurilor lansate integral pe parcursul anului 2016. Calendarul publicat ieri include lansarile din 2016 si apelurile previzionate pentru primele doua trimestre din 2017.

Programul Operational Competitivitate (POC) sprijina interventii de cercetare, dezvoltare si inovare in domeniile specializare inteligenta si sanatate, masuri pentru cresterea participarii romanesti in cercetarea la nivel european, crearea de sinergii cu programul-cadru ORIZONT 2020 si alte programe internationale, dezvoltarea unor retele de centre de cercetare, coordonate la nivel national si racordate la retele europene si internationale de profil si asigurarea accesului cercetatorilor, imbunatatirea infrastructurii in banda larga si a accesului la internet. POC beneficiaza de o alocare totala de 1,582 miliarde euro. 55,33% din alocarea financiara pentru programul operational a fost destinata acestor apeluri, atat pentru cele lansate in 2015, cat si pentru cele din 2016.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) finanteaza activitati din sectoarele infrastructura de transport, protectia mediului, managementul riscurilor si adaptarea la schimbarile climatice, energie si eficienta energetica, contribuind la Strategia Uniunii pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. POIM beneficiaza de o alocare financiara de 11,881 miliarde de euro. 83% din alocarea financiara a fost alocata apelurilor lansate integral pe parcursul anului 2016.

Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) are ca obiectiv global asigurarea capacitatii si instrumentele necesare pentru o eficienta coordonare, gestionare si control al interventiilor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii, precum si o implementare eficienta, bine orientata si corecta a POAT, POIM si a POC. POAT beneficiaza de o alocare financiara de 251,21 milioane de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.