Cambridge intra in afaceri bancare

Cambridge.jpg

CambridgeTrinity Hall, unul dintre cele 31 de colegii ale Universitatii Cambridge, a trecut de la infiintare, in 1350, printr-o epidemie de ciuma si prin reformarea bisericii anglicane, pentru a se implica acum in afaceri bancare, pentru cresterea finantarii, relateaza Bloomberg. Anul trecut, Trinity Hall s-a asociat cu un fond local de pensii si a fondat Cambridge & Counties Bank, iar colegiul isi risca astfel investitiile si reputatia in speranta unui profit ridicat.

Perceptia de a intra intr-un astfel de proces a fost ca operatiunile bancare sunt similare unui cazinou. Daca faci un pas inapoi si te uiti la imaginea de ansamblu, vezi insa ca ar putea fi vorba de o afacere de mare succes si de probabilitatea de a castiga o gramada de bani pentru colegiu“, a declarat Simon Guest, instructor pentru inginerie la Trinity Hall, membru in comitetul de investitii.

Castigurile financiare au devenit tot mai importante pentru Cambridge si colegiile sale, intrucat guvernul britanic reduce cheltuielile pentru invatamantul superior. Cambridge primeste de la guvern circa o treime din finantarea necesara pentru educatie si cercetare, in scadere de la jumatate in urma cu un deceniu.

Pe langa cresterea activitatilor de atragere de fonduri, colegiile devin tot mai creative in investitii.

In unele cazuri, cum este cel al Trinity Hall, este vorba si de aventurarea in domenii de neconceput in trecut pentru institutiile academice conservatoare. Fondurile cumulate ale colegiilor Universitatii Cambridge sunt evaluate la circa 3 miliarde de lire sterline (4,65 miliarde dolari), iar fondurile proprii ale universitatii sunt de 1,9 miliarde de lire.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.