Care sunt prioritatile managementului firmelor in anul 2010?

Reducerea costurilor a fost si ramane prioritatea majoritatii firmelor in anul 2009.

S-a actionat mai ales in zona reducerii costurilor in domeniul resurselor umane – disponibilizari de personal, reduceri de salarii si alte beneficii de natura salariala, eliminarea bugetelor de training. Deasemenea s-au luat masuri de restrangere a activitatii de productie, de promovare si de distributie, s-au eliminat investitiile etc.

Cauzele obiective care au determinat luarea acestor masuri de catre managementul firmelor au fost: restrangerea pietelor de desfacere, limitarea accesului la sursele de finantare, instabilitatea mediului politic si a mediului de afaceri.

Care sunt prioritatile managementului firmelor in anul 2010?

Care sunt strategiile generale ale afacerii pe termen scurt, mediu si lung?

 • Vor fi restructurate portofoliile de produse si servicii la nevoile actuale ale clientilor tinta?
 • Vor fi revizuite politicile de preturi de vanzare, de promovare si de distributie a produselor, astfel incat clientii sa inteleaga caracteristicile, avantajele si beneficiile fiecarui produs si astfel sa fie stimulata cererea de consum?
 • Va fi implementat un sistem de masurare a performantelor la nivel de firma si pe tipuri de activitati?
 • Se vor relua investitiile care sustin relansarea activitatii firmei?

Sunt doar cateva subiecte lansate pentru discutii in mediul virtual (prin intermediul internet-ului) sau in cadrul intalnirilor organizate periodic de catre echipa ABC Training Consulting (http://abctrainingconsulting.ro/evenimente)

About Anda Racsa

Antreprenor, manager, consultant, trainer ABC Training Consulting. 19 ani practica profesionala in domeniul managementului financiar al afacerii din care 9 ani experienta ca antreprenor si manager al firmei ABC Training Consulting. Certificari profesionale: Consultant bancar – certificat de IBR si CNFPA, promotia 2010; Auditor financiar – certificat de CAFR, promotia 2009; Formator (trainer) – certificat de CNFPA, promotia 2007. Furnizez servicii de training, consultanta si asistenta antreprenoriala si manageriala: Evaluarea fezabilitatii ideii sau a afacerii in derulare, Planificarea afacerii si elaborarea planului de afaceri antreprenorial si managerial, Organizarea si coordonarea contabilitatii manageriale afacerii, Managementul costurilor si al cash-flow-ului. Periodic organizez evenimente dedicate antreprenorilor, managerilor si specialistilor – unde dezbatem subiecte specifice managementului si optimizarii afacerii si identificam solutii si oportunitati de colaborare.

One thought on “Care sunt prioritatile managementului firmelor in anul 2010?”

 1. Bancescu Vasilica spune:

  Buna ziua,
  Anul 2009 pentru majoritatea firmelor a fost un an in care ne-am luptat si ne luptam sa supravietuim.
  Daca si 2010 o fi la fel si as vrea sa nu am dreptate dar nu pare sa fie altfel ,probabil ca va fi tot o lupta pentru supravietuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.