Cat de eficient este Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, institutia pe care premierul Ponta vrea s-o desfiinteze

cantar.jpg

cantarIn anul 2012, 98,1% din deciziile emise de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) au ramas definitive si irevocabile si doar 12,97% din totalul deciziilor au fost atacate de catre companii in instanta – asa arata cifrele seci ce arata eficienta institutiei pe care premierul Victor Ponta a declarat ca vrea sa o desfiinteze si s-o inlocuiasca cu un complet de judecata de la Tribunal.

Mai mult, preprezentantii CNSC au declarat ca, desi termenul legal de solutionare a unei contestatii este de 20 de zile, “practica a demonstrat insa ca termenul mediu este de numai 13 zile”.

In plus, au dat exemplul unei contestatii rezolvate in “numai 3 zile lucratoare”, aceeasi contestatie care l-a determinat pe premierul Victor Ponta sa propuna inca de la inceputul anului desfiintarea CNSC pe motiv ca intarzie sau blocheaza procedurile.

Potrivit raportului anual al CNSC, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a pronuntat in 2012 decizii in cadrul unor licitatii cu o valoare estimata de 13,8 miliarde euro.

Mai multe detalii: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.