Cat te costa sa iti faci ferma de pesti: Investitia minima pentru amenajarea unei suprafete de un hectar, 300.000 de euro

pesti_crap.jpg

pesti_crapFerma de pesti presupune o investitie consistenta inca de la infiintare. Amenajarea cu sistem clasic a unei suprafete de un hectar de teren costa minimum 300.000 de euro, iar infiintarea unei ferme de caviar ajunge la 5 milioane de euro. Vestea buna este ca pentru fermele piscicole se pot accesa fonduri europene.

In cazul fermelor de sturioni, investitorul are nevoie de mult mai mult capital. “Investitia unei ferme care sa produca un 4 – 5 tone de caviar pe an, continuu, in fiecare an cand intra ferma la maturitate, poate sa se duca pana in 5 milioane de euro. Depinde ce vrei sa faci. In cel mult 12 ani isi poate scoate investitia, cele 5 milioane. Dar 60 la suta din cele 5 milioane sunt bani europeni. Restul ii pune investitorul, dar sunt facilitati: 10 la suta daca ai pamant, pe care il pui in cofinantare. Din punctul meu de vedere s-au dezvoltat o serie de proiecte de genul acesta si eu urmaresc sa vad ca si functioneaza. intr-un orizont de 4 – 5 ani cred ca vor incepe sa produca“, a declarat pentru Neculai Patriche, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galati.

Mai multe detalii: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.