CE vrea majorarea creditelor de plata pe anul 2014, sub asaltul cererilor de rambursare neobisnuite introduse de statele membre

crestere.jpg

crestereComisia propune sa majoreze nivelul creditelor de plata pe anul 2014 pentru a acoperi cererile de rambursare neobisnuit de ridicate introduse de statele membre in cadrul politicii de coeziune, a informat, joi, executivul comunitar. In schimb, in prima jumatate a anului 2014 Romania a transmis la Bruxelles cereri de finantare reprezentand doar 1,3% din suma alocata tarii.

Propunerea de majorare a creditelor cu 4,738 miliarde euro acopera necesitatile suplimentare de plati in programele Orizont 2020 (cercetare) si Initiativa “Locuri de munca pentru tineri”, Erasmus+ (educatie), COSME (sprijin pentru intreprinderi).

Propunerea acopera si politica de coeziune, deoarece sunt necesare aproximativ 3,4 miliarde EUR, “pentru a face fata cererilor de rambursare neobisnuit de ridicate introduse de statele membre, precum si pachetul de sprijin pentru Ucraina (250 de milioane EUR pentru a acoperi plata primei transe in iunie 2014)”, potrivit sursei citate.

Mai multe detalii: Economie.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.