Cea de-a opta reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013

conferinta1.jpg

Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013 – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Autoritatea Nationala – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria si Secretariatul Tehnic Comun al Programului RO-BG – Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria au organizat la Constanta, cea de a opta reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare.

In cadrul reuniunii s-au dezbatut si luat decizii privind urmatoarele aspecte:

  • Raportul Anual de Implementare al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 pentru anul 2011 care prezinta, pe baza unei analize calitative, principalele progrese tehnice si financiare inregistrate pe parcursul anului.
  • Revizuirea tabelelor financiare aferente Programului in conformitate cu regulamentele Comisiei Europene.
  • Revizuirea metodologiei de contractare a proiectelor aflate pe lista de rezerva.
  • Utilizarea unor fonduri din bugetul de asistenta tehnica pentru pregatirea urmatoarei perioade de programare (2014-2020).
  • Revizuirea Anexei 4 – Bugetul pentru anul 2012, din Strategia Anuala de Asistenta Tehnica a anului in curs.

De asemenea, in cadrul reuniunii au fost prezentate membrilor CCM si informatii detaliate privind stadiul implementarii Programului cu accent pe progresele fizice si financiare inregistrate pana in prezent. Reprezentantul Comisiei Europene la aceasta intalnire, Kypros KYPRIANOU, a prezentat arhitectura viitoarei perioade de programare, 2014-2020.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul si de a asigura calitatea si eficacitatea implementarii Programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost infiintat si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top