Cerere de propuneri de proiecte 2018 a Instrumentului pentru Cooperare si Dezvoltare/programul DEAR

Fonduri_proiecte-e1385021195722.jpg

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte “Sensibilizarea publicului la problemele legate de dezvoltare si promovarea educatiei pentru dezvoltare in Uniunea Europeana” – Cerere restrânsa de propuneri/evaluarea unei note de concept. Cererea se inscrie in programul DEAR, componenta a “Instrumentului de Cooperare pentru Dezvoltare”, masura “Organizatii ale societatii civile si autoritati locale”. Programul european de dezvoltare a educatiei si de crestere a nivelului de constientizare (DEAR) imbunatateste intelegerea, abilitatile si angajamentul critic al publicului european in ceea ce priveste dezvoltarea si problemele legate de aceasta.

Status: Inactiv
Depunere: 25 septembrie 2018
Buget: 77.000.000 euro

Obiectiv general

Obiectivul global al acestei cereri de propuneri este de a asigura angajamentul cetatenilor UE in ceea ce priveste dezvoltarea si de a contribui la modelele de viata durabile ale cetatenilor UE.

Obiective specifice:

 • sa dezvolte constientizarea cetatenilor europeni si intelegerea critica a lumii interdependente, a rolurilor si responsabilitatilor legate de problemele de dezvoltare in legatura cu pilonii “Oameni” si “Planeta” din cadrul Consensului si
 • sa incurajeze angajamentul lor activ faṭa de incercarile globale de a aborda aceste probleme, promovând simultan valorile fundamentale.

Loturi si prioritati

– LOT 1: Campanii paneuropene care vizeaza prioritatile strategice care apropie politica de dezvoltare a UE de raspunsurile UE la provocarile globale ale cetatenilor, conduse de o organizatie a societatii civile (OSC) sau de o asociatie a OSC din toate statele membre ale UE;
– LOT 2: Campanii paneuropene care vizeaza prioritati strategice care apropie politica de dezvoltare a UE de raspunsurile UE la provocarile cetatenilor globali, conduse de un OSC sau de o asociatie a OSC-urilor din cele 13 state membre ale UE (cele integrate dupa 2004);
– LOT 3: Campaniile paneuropene care vizeaza prioritatile strategice care apropie politica de dezvoltare a UE de raspunsurile UE la provocarile globale ale cetatenilor, conduse de o autoritate locala sau de o asociatie a autoritatilor locale, din toate statele membre a UE.

Prioritati

 • migratia si schimbarile climatice;
 • tineretul ca grup tinta si sa se lucreze in mod direct cu cetatenii;
 • comunicare inovatore si diseminare;
 • tematici transversale: egalitatea de gen si responsabilizarea femeilor, promovarea valorilor fundamentale si aspecte de mediu, daca proiectul nu abordeaza tema schimbarilor climatice.

Beneficiari eligibili

 • organizatii/entitati ale societaṭii civile (OSC) si asociatii ale acestora; ,autoritati locale si asociatii ale acestora

Buget si depunere

 • 77.000.000 euro cofinantare max.90%
 • 25 septembrie 2018 pentru nota succinta (ora 16:00 la Bruxelles). Data ulterioara pentru depunerea aplicatiilor finale va fi comunicata doar celor a caror nota succinta a fost evaluata pozitiv pentru cofinantare.

Informatii suplimentare

 • Aplicatiile se depun numai in limba engleza.
 • Consortiul trebuie sa cuprinda, alaturi de solicitant, cel putin 2 parteneri, iar cele 3 entitati implicate trebuie sa provina din 3 state eligibile.
 • Implementarea proiectului poate fi cuprinsa intre 24 si 48 de luni.

Institutie responsabila

Comisia Europeana
Directia generala pentru cooperare internationala si dezvoltare (DEVCO)
Unit DEVCO B6 Finance and Contracts
Attn. Head of Unit L-41 03/110 Avenue du Bourget, 1
B-1140 Brussels
BELGIUM
Tel: +32 2 2997916

Adresa de contact pentru detalii, intrebari: [email protected] (cu cel mult 21
de zile inainte de data limita pentru depunerea aplicatiei).

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.