Cerere de propuneri de proiecte in domeniul turismului nautic si al sporturilor pe apa

sporturi_de_apa.jpg

Comisia Europeana, prin Agentia executiva pentru IMM-uri (EASME) de la Bruxelles a deschis o noua cerere de propuneri de proiecte in cadrul Fondului European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM) 2014-2020. Titlul cererii: «Rute nautice pentru Europa».

Status: INACTIV 
Depunere pana la: 15.03.2017
Buget: 1.500.000 €

Context, scop si obiective:

Produsele și serviciile turistice tematice transnationale reprezinta o piata importanta de nișa cu un potential de creștere mare (de exemplu, rute culturale care traverseaza mai multe tari, situri de patrimoniu industrial din diferite state membre, etc.).

Strategia pentru turismul de coasta și maritim incurajeaza statele membre ale UE, autoritatile locale și regionale și sectorul turismului sa dezvolte produse mai bine orientate, oferind experiente unice clientilor. Patrimoniul maritim al UE ofera un avantaj competitiv in comparatie cu restul lumii.

Scopul principal al acestei cereri este de a dezvolta si promova turismul transnational al rutelor tematice si al produselor turistice tematice transnationale in domeniul turismului nautic si al celui pentru sportul pe apa. In special, in ceea ce privește turismul nautic, marinarii, posesorii de ambarcatiuni și practicantii de sporturi de apa, sunt din ce in ce mai mult cautate ofertele turistice mai diversificate pentru a completa programele de vacanta. Prin urmare, ar trebui incurajate sinergiile cu alte activitati maritime și de coasta.

Obiective: Solicitantii sunt incurajati sa creeze și sa consolideze sinergiile cu alte segmente de turism relevante, cum ar fi produsele gastronomice și turismul vitivinicol, turismul cultural, de sanatate si de tip Spa și turismul de croaziera.

Aceasta actiune va implica conceperea, dezvoltarea, stabilirea și promovarea unor trasee tematice turistice transnationale in zonele de coasta europene.

Obiective specifice:

– sa incurajeze diversificarea ofertei de produse europene in domeniul turismului nautic și al serviciilor prin dezvoltarea unor trasee nautice transnationale durabile și produselor turistice asociate;
– sa incurajeze sinergiile dintre activitatile legate de turismul pe litoral și sa creasca beneficiile pentru economia locala și oameni;
– sa favorizeze cooperarea transnationala intre diferiti actori de-a lungul lantului valoric de turism in ceea ce privește turismul nautic, turismul de sporturi nautice pe mare și segmentele turistice conexe;
– sa consolideze absorbtia pe piata și vizibilitatea rutelor marine europene transnationale durabile și promovarea acestora catre public, parteneriatele dintre diferitele segmente de turism și sinergiile intre diferite destinatii.

Buget: 1.500.000 €; intre 250.000€ si 300.000€/proiect; cofinantare de pana la 80%.

Solicitanti: entitati publice si private constituite legal in tari ale UE sau tari terte care fac parte din bazinele Marii Negre, Mediterane, Nordului, Baltice, Atlanticului.

Eligibilitate – tari/regiuni: state membre ale UE, tarile terte.

Informatii suplimentare:

– Comisia are in vedere sa cofinanteze 5-6 propuneri de proiecte.
– Aplicatia poate fi depusa in oricare limba oficiala a UE, dar este incurajata folosirea limbii engleze pentru facilitarea evaluarii.
– Parteneriatul de proiect trebuie sa fie format din minimum 2 parteneri care provin din cel putin 2 tari participante.
– Proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 24 de luni.
– Baza legala este Regulamentul UE 508/2014 al Parlamentului si al Consiliului.
– Proiectele pot propune alte activitati complementare activitatilor de baza. Astfel de activitati complementare ar trebui sa contribuie la realizarea obiectivelor proiectului și sa fie in conformitate cu obiectivele prezentei cereri de propuneri. Activitatile complementare ar putea cuprinde, spre exemplu activitati de formare, masuri care sa caute complementaritatea și sinergiile cu proiectele relevante finantate in cadrul altor programe ale UE, precum și cu alte initiative sau politici relevante (de exemplu strategiile pentru bazinele maritime și macroregionale).

Intrebarile referitoare la aceasta cerere de proiecte pot fi adresate la adresa de email: [email protected] (cu precizarea referintei cererii, respectiv EASME/EMFF/2016/1.2.1.12 “Nautical Routes for Europe”).

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 15 martie 2017 (orele 16.00 la Bruxelles, daca aplicatia se depune la EASME direct).

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website
Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.