Cerere de propuneri de proiecte URBACT III 2014-2020 – retele de implementare

cerere.jpg

Comisia Europeana, prin intermediul Secretariatului european pentru programul URBACT III, a lansat o cerere de propuneri de proiecte pentru retele de implementare cu titlul «Cerere de propuneri de proiecte 2016 pentru crearea a maximum 15 retele de implementare». 

Status: INACTIV
Depunere pana la: 22.06.2016
Buget: 600.000 – 750.000 €

Obiectiv general al programului

Finantat in comun de Uniunea Europeana (prin Fondul European de Dezvoltare Regionala) si statele membre, URBACT III este un program european care faciliteaza schimbul de informatii si invatarea reciproca in vederea promovarii dezvoltarii urbane durabile.

Actuala cerere de propuneri de proiecte este prima cerere pentru infiintarea de retele de implementare pentru 2014 – 2020 in cadrul programului. Asa cum este definit in cadrul Programului Operational, acoperirea tematica a programului URBACT III 2014-2020 este in conformitate cu obiectivele tematice (OT) ale politicii de coeziune a UE pentru 2014-2020 si puternic legata de pilonii Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inovatoare, durabila si favorabila incluziunii.

Obiectiv specific, prioritati ṣi tipuri de actiuni cofinantate

Obiectivul principal al retelelor de implementare este crestearea capacitatii oraselor europene de a implementa strategii integrate pentru dezvoltare urbana durabila.

Aplicatiile vor cuprinde 2 faze. Durata proiectului este de 30 de luni, primele 6 luni pentru organizarea retelei (faza 1) ṣi urmatoarele 24 de luni pentru implementarea activitatilor prevazute in proiect (faza 2).

Printre actiunile sprijinite:

– schimburi transnationale si reuniuni de invatare;
– studiu de baza prezentand in detaliu situatiile de plecare ale diferitelor orase partenere in legatura cu strategia urbana existenta, planul de actiune si provocarile de punere in aplicare;
– un “cadru operational pentru punerea in aplicare”, pentru fiecare partener, care sa cuprinda solutii concrete si instrumente de politica dezvoltate la nivelul fiecarui partener pentru a aborda provocarile si problemele identificate in punerea in aplicare la inceputul activitatii retelei.

Beneficiari: orase, arii metropolitane, districte/sectoare care au o strategie urbana integrata/plan de actiune si detin bani pentru proiecte/actiuni care sa permita implementarea strategiei.

Eligibilitate: tari/regiuni statele membre ale UE, Norvegia si Elvetia.

Buget/suma acordata pe proiect: gradul de cofinantare depinde de tipul de partener; se pot acorda intre 600.000€ ṣi 750.000€/proiect.

Data de depunere: 22 iunie 2016 – prima faza (ora 15.00 la Bruxelles).

Informatii suplimentare: 

  • partenerii din Norvegia si Elvetia nu beneficiaza de alocatiile prin FEDR, iar cofinantarea (din fonduri nationale) nu poate depaṣi 50%;
  • pentru oraṣele din regiuni mai putin dezvoltate/in tranzitie se poate acorda cofinantare de pana la 85%, 75% urmand sa poata fi alocati pentru orasele din regiunile dezvoltate;
  • nu exista limita privind numarul de locuitori pentru oraṣele care doresc sa participe la URBACT III;
  • dimensiunea consortiului este de minimum 7 si maximum 9 parteneri proveniti din minimum 3 tari eligibile. Pentru un consortiu de 8, 9 parteneri, cel putin 4 trebuie sa fie orase din regiuni mai putin dezvoltate/in tranzitie, iar in cazul unuia format din 7 parteneri, cel putin 3 orase trebuie sa fie din regiuni mai putin dezvoltate;
  • engleza este limba folosita pentru crearea aplicatiilor;
  • aplicatiile trebuie create si depuse prin platforma online SYNERGIE-CTE care va disponibila in curand pe website-ul oficial al URBACT III;
  • 2 webinars ce vor avea loc pe 19 si 26 aprilie a.c. – vor fi organizate pentru consilierea celor interesati sa participe la actuala cerere de propuneri de proiecte.

 Institutie responsabila URBACT III

Autoritatea de Management a programului este in Franta.

Intrebarile privind aceasta cerere de propuneri de proiecte pot fi adresate catre responsabilul din cadrul Autoritatii de Management : dl Kristijan RADOJCIC Secretariat URBACT III 5, Rue Pleyel 93283 Saint Denis Franta tel: 33 (0)1 85 58 62 88 e-mail: [email protected]

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului va fi disponibil in curand

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.