Cereri de propuneri de proiecte, Orizont 2020, Axa: Tehnologii de informare si comunicare (TIC)

tic.jpg

Comisia Europeana a deschis in cadrul programului «Orizont 2020», axa: «Tehnologii de informare si Comunicare (TIC)», masura «Continut», cererea de propuneri de proiecte «Tehnologii pentru invatare si competente».

Status: INACTIV
Depunere pana la: 12.04.2016
Buget: 11.000.000.000 euro
 
 
 

 

Scop si tipuri de abordare:

Cererea va cofinanta actiuni de inovare si actiunide inovare sicercetare

Invatarea, astazi, are loc intr-un context de noi interactiuni intre invatarea formala si informala, schimbarea rolului profesorilor, impactul social media si participarea activa a elevilor/studentilor in proiectarea de activitati de invatare.

In acest context, provocarea este de a crea un ecosistem de inovare care sa faciliteze co-programarea deschisa, mai eficace si mai eficienta, co-creatia, precum si utilizarea continutului digital, instrumentele si serviciile necesare pentru invatarea personalizata si predare. Este nevoie de co-creatie si co-evolutie a cunostintelor si parteneriatelor intre actorii din lumea afacerilor si cercetare, comunitatile de utilizatori, educationale si de formare, organizatiile pentru dezvoltarea legaturii dintre componente si servicii tehnologiile de invatare corespunzatoare, care, la randul lor, vor responsabiliza profesorii si elevii si vor facilita inovarea (sociala) in educatie si formare.

Actiunile de inovare trebuie sa propuna solutii pentru urmatoarele arii:

– creatie usoara, mixarea si reutilizarea continutului, servicii, aplicatii si date contextuale pentru procesele de invatare interactiva (de exemplu instrumente de creare si modelare, produse de retea, platforme de editare electronica, retele sociale si de colaborare);
– medii de noi experiente de invatare si experimentare (de exemplu, tehnologii de simulare si modelare 3D, tehnologii de vizualizare, realitate virtuala, inteligenta geospatiala, tutori inteligenti si alte tehnologii adaptative si multimodale);
– servicii de sprijin educational (de exemplu, analiza pentru crearea, colectarea, stocarea, partajarea datelor educationale intr-un mod sistematic si sigur).

Pentru actiunile de inovare si cercetare se vor avea in vedere tehnologiile de invatare mai profunda a stiintei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, combinate cu arta (STEAM), imbunatatirea inovarii si a capacitatilor creative ale elevilor si sprijinirea noului rol al profesorilor, ca antrenori ai cursantului. Activitatile pot acoperi cercetarea fundamentala (atingand o combinatie de discipline, inclusiv disciplinele umaniste) si/sau o componenta si conceperea, la nivel de sistem, de testare pilot (orientat catre utilizator), pentru a sprijini strategiile de interventie reala, cu noi tehnologii (de exemplu: interfete noi, de calcul, medii de invatare miste reale, tehnologiile 3D, tehnologia mobila, etc).

Buget total/suma acordata pe proiect: 11 milioane de euro din care:

  • cofinantare de 70% pentru actiunile de inovare;
  • 100% pentru organizatiile non-profit;
  • cofinantare de 100% pentru activitatile de inovare si cercetare.

Beneficiari: orice entitate constituita legal pe teritoriul unei tari participante la program.

Eligibilitate tari/regiuni: state membre UE, tari asociate la program in urma unor acorduri cu UE, organizatii internationale care au ca scop promovarea cooperarii stiintifice si tehnologice in Europa.

 Data de depunere: 12 aprilie 2016; (orele 17:00 la Bruxelles).

Pentru intrebari referitoare la cererile de propuneri ale programului Orizont 2020, a fost creat un Helpdesk Horizon2020; cei interesati sunt rugati sa adreseze intrebarile cu cel putin 2 saptamani inainte de data limita de depunere a aplicatiilor.

Informatii suplimentare:

  • Descrierea actiunilor de inovare: activitati directe menite sa produca planuri, configurari sau proiecte pentru produse, procese sau servicii noi, modificate sau imbunatatite. In acest scop, se pot include realizarea de prototipuri, teste, demonstratii, actiunipilot si de validare a produselor pe scara larga si reproducerea pe piata.
  • Actiuni constand in principal din activitati cu scopul de a stabili noi cunostinte si/sau de a explora fezabilitatea unei tehnologii noi sau imbunatatite, a unui produs, proces, serviciu sau o solutie. Inacestscop, ele pot include cercetarea fundamentala si aplicata, dezvoltarea tehnologica si de integrare, testare si validarea pe un prototip la scara mica, intr-un laborator sau mediu simulat.

Probleme IT legate de depunerea aplicatiilor.

Programul de lucru al Comisiei pentru Tehnologiile de Informare şi Comunicare 2016-2017

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Website-ul programului

Manualul online Orizont 2020

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

One Reply to “Cereri de propuneri de proiecte, Orizont 2020, Axa: Tehnologii de informare si comunicare (TIC)”

  1. Visu-Iliescu spune:

    Sunt finantabile activitatile privind realizarea unui film al mediului rural si un studiu de piata privind viata in satul romanesc?
    Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top