Chestionar pentru IMM-uri in vederea testarii oportunitatii realizarii unei scheme pan-europene de schimb de antreprenori

chestionar.jpg

Consortiul format pentru implementarea proiectului european “MobiliseSME” initiativa finantata prin programul Progress – invita IMM-urile interesate sa participe la completarea unui chestionar privind posibilitatea crearii unei scheme pan-europene de schimb pentru antreprenori, dupa modelul Erasmus pentru studenti.

In contextul implementarii “MobiliseSME”, Comisia Europeana este interesata sa testeze atractivitatea unei astfel de scheme care sa sprijine schimburile de personal intre companii (IMM-uri) in statele membre si tari terte selectate. Schimbul se refera la un angajat plasat intr-o alta companie din Europa pentru o perioada temporara. Acest lucru ar fi un proces foarte similar cu Erasmus pentru universitati, dar conceput pentru IMM-uri.

IMM-urile de la nivel local/regional ar putea beneficia pe deplin de o astfel de oportunitate, fiind interesate in aderarea la programul de schimb pentru a obtine un acces mai bun la piata unica, dar si pentru a da posibilitatea angajatilor sa dobandeasca noi competente profesionale.

Chestionarul a fost conceput pentru a colecta un punct de vedere de la mediul de afaceri privind fezabilitatea, atractivitatea, organizarea si caracteristicile unei astfel de scheme pan-europene. Opiniile IMM-urilor din diferite regiunii ale Europei sunt cruciale pentru realizarea si dezvoltarea acestei initiative.  

Completarea chestionarului – disponibil deja in 10 limbi oficiale ale UE – se poate face in romana, dureaza circa 10 minute si va fi anonima.  

Aici este chestionarul in romana.

Contact pentru alte detalii referitoare la proiect si chestionar: dl Lorenzo Marchese, responsabil comunicare si evenimente, proiectul MobiliseSME , [email protected], 0032 491 553153.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.