Chitoiu: USL vrea ca prin CEC Bank sa finanteze IMM-urile si agricultura, iar prin EximBank, marii producatori

cofinantare1.jpg

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca programul de guvernare al USL pe urmatorii patru ani cuprinde o serie de masuri financiare, printre care finantarea prin CEC Bank a IMM-urilor si a domeniului agricol, iar prin EximBank, finantarea marilor producatori, anunta Mediafax.

In programul de guvernare al USL pe urmatorii patru ani avem o serie de masuri pe care le-am convenit in cadrul USL de dezvoltare economica si de creare de locuri de munca, plecand de la masuri de natura fiscala pana la masuri de natura financiara si a restructurarii, reorganizarii companiilor“, a spus Chitoiu, citat de Mediafax.

El a precizat ca printre masurile de natura financiara pe care statul poate sa le ia pentru companii publice si private sunt cele financiare, de natura ajutorului de minimis, a dobanzilor bonificate care se asigura prin EximBank si a celor de natura financiara pentru cofinantarea fondurilor europene.

In ultimii trei ani bancile nu s-au ingramadit in a asigura cofinantarea pentru proiectele europene. De aceea, noi dorim ca cele doua banci care mai sunt ale statului roman – EximBank si CEC Bank – sa devina doua banci care una sa finanteze IMM-urile si domeniul agricol – cum este CEC – iar cealalta, EximBank, pe langa functia ei principala de asigurare a finantarii si exportului, trebuie sa aiba si rolul de a finanta marea industrie sau marii producatori din Romania“, a spus Chitoiu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.