Cladiri publice din Regiunea Nord-Vest vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

bani_plic.jpg

Primul contract de finantare prin Regio 2014-2020 pentru reabilitare termica a unor cladiri publice, din Regiunea Nord-Vest, a fost semnat astazi, si se refera la sediile Inspectoratului de Politie Judetean Cluj si Directiei Judetene de Informatii Cluj de pe strada Traian nr. 27, respectiv strada Decebal nr. 26.

Proiectul „Reabilitare, cresterea eficientei energetice, gestionarea eficienta a energiei la imobile existente corpurile C2 si C20, modificari interioare, amenajare spatii de lucru in pod existent (C2) amenajare incinta si refacere imprejmuire la I.P.J. si D.J.I. Cluj“, finantat in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitie 3.1. – sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul de locuinte, Operatiunea B – Cladiri Publice, este unul strategic, având ca si obiectiv cresterea eficientei energetice si gestionarea eficienta a energiei pentru sediile celor doua institutii beneficiare.

Valoarea totala a proiectului este de 78.232.721 lei, din care 45.561.171 lei reprezinta asistenta financiara rambursabila. Investitia, realizata pe o durata de 36 de luni, urmareste atât sa atât cresterea calitatii serviciului politienesc, cât si o serie de beneficii economice, sociale, asupra mediului, prin economiile facute si prin imbunatatirea esteticului unor cladiri aflate in zona centrala a orasului.

Lucrarile intreprinse vor consta in imbunatatirea izolatiei termice a anvelopei cladirii , reabilitarea si modernizarea instalatiilor pentru prepararea si transportul agentului termic pentru incalzire, a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare si climatizare, inclusiv sisteme de racire pasiva, precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor aferente, suplimentarea spatiilor de lucru pentru personalul celor doua institutii . De asemenea, se are in vedere utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termica, utilizarea de instalatii panouri solare pentru prepararea apei calde de consum, reabilitarea si modernizarea sistemelor de climatizare ventilare si inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viata, prin tehnologia LED. in acelasi timp, vor fi implementate sisteme de management energetic, cu scopul de a imbunatati eficienta energetice si a monitoriza consumurile de energie.

Sursa: ADR NORD VEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.