Clarificări către solicitanţii de finanţare privind procesul de verificare a conformităţii documentaţiei proiectului tehnic pentru proiectele de lucrări propuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013

NOTĂ

Clarificări către solicitanţii de finanţare privind procesul de verificare a conformităţii documentaţiei proiectului tehnic pentru proiectele de lucrări propuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013

Etapa precontractuală în cazul proiectelor care vizează execuţie de lucrări include verificarea conformităţii proiectului tehnic, pentru documentaţiile elaborate înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă nr. 214 din 4 decembrie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Astfel, după declararea unei cereri de finanţare ca acceptată în urma evaluării tehnice şi financiare, solicitantul de finanţare este notificat cu privire la depunerea proiectului tehnic. Prin această notificare solicitantului i se comunică şi data până la care trebuie să depună proiectul tehnic, maxim 6 luni de la notificare sau termenul comunicat de solicitant în cererea de finanţare şi care a stat la baza evaluării tehnice şi financiare. (A se vedea şi Instrucţiunea către solicitanţii de finanţare privind depunerea proiectului tehnic pentru cererile de finanţare acceptate în urma evaluării tehnice şi financiare).

Pe parcursul procesului de verificare a conformităţii proiectului tehnic, solicitantului de finanţare i se pot solicita clarificări (maxim 2 scrisori de clarificare) cu privire la documentaţia prezentată. Solicitantul va răspunde la aceste solicitări de clarificare în maxim 5 zile lucrătoare.

Dacă este nevoie de completarea documentaţiei proiectului tehnic, aceasta se poate realiza numai în intervalul celor 6 luni/ „X” luni conform declaraţiei solicitantului din cererea de finanţare, care reprezintă termenul limită pentru prezentarea documentaţiei.

Dacă solicitantul de finanţare a depus proiectul tehnic conform declaraţiei din cererea de finanţare şi este necesară completarea documentaţiei proiectului tehnic iar această completare depăşeşte intervalul de timp menţionat de solicitant şi care a făcut obiectul evaluării tehnice şi financiare, se va recalcula punctajul cererii de finanţare conform Instrucţiunii către solicitanţii de finanţare privind depunerea proiectului tehnic pentru cererile de finanţare acceptate în urma evaluării tehnice şi financiare. Dacă în urma recalculării punctajului cererea de finanţare obţine punctajul minim necesar pentru a fi în continuare acceptată, solicitantului i se poate solicita completarea proiectului tehnic în termenul rămas.

Dacă solicitanţii de finanţare nu pot depune completările la proiectul tehnic în termene calculate conform celor menţionate mai sus, cererea de finanţare va fi respinsă din procesul de evaluare, selecţie şi contractare.

Vă rugăm să acordaţi atenţie pregătirii documentaţiei proiectului tehnic, pentru a vă încadra în termenele prevăzute fără a fi afectată calitatea documentaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.