POCU este despre oameni

oameni.jpg

Claudia Lixandru: Jurnal de bord POCU

POCU este despre oameni. Din punctul nostru de vedere, al echipei REF Romania, este despre oamenii care își dedică timpul acestui domeniu fascinant al educației! Este despre oamenii din teren care astăzi sunt acolo pentru noi. Este despre oamenii care, din primele zile de când a început această situație în țară, au avut inițiativă, au găsit soluții viabile pentru a continua procesul educațional, în limitele resurselor existente în comunitățile și în școlile lor. Unii au inițiat procese on-line folosind platforma Zoom (acolo unde este infrastructura necesară), alții și-au contactat telefonic elevii (din nou acolo unde este infrastructura necesară), alții au dus, pur și simplu, fișe de lucru, materiale educaționale printate la porțile gospodăriilor unde trăiesc copiii de educația cărora răspund.

Am decis să facem un interviu zilnic cu un OM de genul acesta, cu un profesor, mentor care, în ciuda provocărilor din jurul nostru, își continuă activitatea. Primul interviu este cu Delia Grebinișan, mentor în proiectul CIPE.
https://bit.ly/3bnWYP9

Provocarea POCU de astăzi se referă la Anexa 21. Implementatorii știu despre ce este vorba. Este o anexă obligatorie care implică planificarea foarte detaliată a următoarei luni, adică a lunii aprilie. Cine știe ce va aduce această lună? Cine știe ce activități vom mai putea desfășura? Cine știe ce urmează?

Propunerea noastră către POCU este următoarea – vă rugăm să revizuiți toate obligațiile de raportare și să simplificați semnificativ această birocrație pentru această perioadă de implementare! Vă rugăm să aveți în vedere că mutarea activității on-line a necesitat o cantitate enormă de muncă.

Sursa o găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.