Claudiu Năsui: Încercăm să obținem toate avizele necesare de la Comisia Europeană pentru măsura 3

Claudiu-Nasui.png

Măsura 3 privind granturile pentru investiţii a fost lansată fără să aibă bugetul asigurat, dar căutăm bani europeni şi încercăm să obţinem toate avizele de la Comisia Europeană pentru grila de evaluare a acestei măsuri, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Ieri (marţi n.r) am fost la Ministerul Fondurilor Europene (noul Minister al Investiţiilor şi Proiectelor Europene) pentru a găsi finanţare pentru măsura 3 din ajutoarele de stat Covid. Este a 2-a oară de când am preluat mandatul când mă duc acolo pentru asta. Pe lângă deblocarea procesării dosarelor, prioritatea este să asigurăm finanţarea măsurilor şi să respectăm cadrul european. Măsura 3 a fost lansată fără să aibă bugetul asigurat, dar împreună cu Cristian Ghinea (ministrul Investiţiilor n.r) reparăm acest lucru căutând bani europeni zilele astea. În bugetul pentru anul 2021 vom asigura toate fondurile necesare. De asemenea, încercăm să obţinem toate avizele de la Comisia Europeană pentru măsura 3, mai precis pentru grila de evaluare”, a scris Năsui, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Măsura 3 “Granturi pentru investiţii” face parte din schema de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Obiectivul principal al schemei de ajutor de stat îl constituie acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, pentru beneficiarii a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă sau îngrădite pe perioada stării de alertă… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.