Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii – nucleu de actiune si lobby pentru investitiile romanesti

In data de 17 decembrie 2012, la sediul Institutului Bancar Roman, in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE, a Coordonatorului National al Strategiei Dunarii, a unor prestigioase personalitati reprezentand institutii si organizatii cheie precum Banca Nationala a Romaniei, Academia Romana, Casa Regala, ministerele responsabile pentru domeniile prioritare SUERD, a avut loc reuniunea de lansare a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania.

Initiativa a Grupului “Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra“, Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania reprezinta rodul parteneriatului oficial dintre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si Academia Romana.

Scopul principal al intalnirii a fost activarea unor vectori de actiune si lobby, defalcati pe regiuni si pe domenii de interventie tematica: infrastructura – transporturi, energie, turism – patrimoniu cultural, riscuri de mediu, cooperare si securitate internationala.

Ca impact palpabil al acestei reuniuni a decidentilor si expertilor-cheie in probleme dunarene – arhitecti, economisti, ecologi, manageri de proiect, informaticieni, comunicatori etc. – merita sa subliniem agregarea unor prime consortii si idei de proiecte care au conectat deja comunitati de afaceri, comunitati locale si zone geo-economice foarte diverse din Romania (Galati, Timisoara, Vlahita-Harghita, Targoviste, Craiova …).

In cadrul evenimentului, precum si in contextul marcarii a 15 ani de activitate a Casei Europei “EUROLINK” din Bucuresti, a avut loc Ceremonia de Decernare a Distinctiilor “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” (ed. X). Personalitatile laureate in acest an au fost:

 • Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala – Dl Johannes HAHN
 • Ambasadorul Republicii Austria in Romania – Dl. Michael SCHWARZINGER
 • Euro-parlamentar Silvia-Adriana TICAU
 • Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU
 • Diplomat Bodgan Lucian AURESCU
 • Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane
 • Jurnalist Lucian SARB, Directorul EuroNews
 • Violonistul Alexandru TOMESCU
 • Conf. Dr. Elena TIRZIMAN, Director General – Biblioteca Nationala a Romaniei
 • Prof. Univ. Dr. Napoleon POP, Membru al Consiliului de Administratie al BNR

Pentru a pune mai pregnant in evidenta importanta pe care mediul de afaceri va trebui sa o detina pentru activarea proiectelor dunarene privind cresterea prosperitatii economice, in cadrul unei gale separate a avut loc decernarea Diplomelor de Excelenta si a Trofeelor “Campioni Romani in Afaceri” (ed. III). Laureatii acestei editii au fost:

 • Farmaciile Belladonna
 • Goodyear Dunlop Tires Romania
 • Romaqua Group – brandul BORSEC
 • Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica
 • Primaria Municipiului Timisoara
 • Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana “Dunarea de Jos” Galati
 • Universitatea DANUBIUS din Galati
 • Universitatea VALAHIA din Targoviste

Cu acelasi prilej, profitand si de prezenta Directorului General al Biroului SUERD din cadrul MAE, coordonat de Dna Ministru Consilier Brandusa PREDESCU, Catedra Internationala Onorifica SUERD a desemnat un prim numar restrans de “Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunarii“, care vor indeplini dificila misiune de a conecta coordonarea SUERD de la Bruxelles in raport cu autoritatile si stakeholderii principali din Romania, atat in vederea unei mai bune prioritizari / programari a proiectelor, cat si a capacitatii efective de monitorizare si interactiune intre investitiile si transferul de know-how ce urmeaza sa aiba loc in plan macro-regional.

Printre aceste personalitati, exemplificam cu nume din cele mai variate domenii de reprezentare / activitate: ASR Principele Radu al Romaniei, Guvernatorul Mugur ISARESCU, Mihaela MIHAI, Jürgen RAIZNER.

Conversatiile si negocierile dintre participanti au avut loc pe fundalul relaxant al unei prezentari de bijuterii hand-made, create de artistul Alin DINICA – “AD Couture Jewels“, recomandat de revista de moda “Redesign Yourself“. De asemenea, evenimentul a prilejuit vernisarea unei expozitii itinerante de pictura a pictorului de negru Elian BACILA, creatorul conceptului Black-Light. La final, toti cei peste 130 de participanti au primit cadouri surpriza cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Parteneri media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”, ReDesign Yourself.

Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot consulta site-ul www.HouseofEurope.ro sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.230.49.97 sau e-mail [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.