Cluj-Napoca a castigat un proiect finantat prin Programul de cooperare elvetiano-roman pentru cresterea performantei energetice

document_semnatura.jpg

document_semnaturaPrintr-un proiect cu finantare prin Programul de cooperare elvetiano-roman, elevii de la doua licee din orasul Cluj-Napoca vor invata in cladiri consolidate, reabilitate si izolate termic, cu costuri de intretinere mult reduse.

Fondurile nerambursabile vor fi utilizate pentru realizarea lucrarilor de interventie in scopul cresterii performantei energetice, implicit a reducerii costurilor pentru incalzire, in conditiile asigurarii si mentinerii climatului termic interior, ca si a ameliorarii aspectului urbanistic al orasului.

Bugetul total al proiectului este de 1.655.698 de franci elvetieni (7.110.063,92 lei). Din aceasta suma, contributia financiara elvetiana nerambursabila este de 1.407.343 franci elvetieni (6.043.553,04 lei). Durata de implementare este de 19 luni.

Prin proiect se doreste modernizarea si reabilitarea termica a doua cladiri de invatamant: Colegiul National „George Cosbuc” si Liceul de Muzica „Sigismund Toduta”.

Se urmareste astfel consolidarea structurala a cladirilor, acolo unde este necesar conform expertizei tehnice, anveloparea cladirilor, schimbarea ferestrelor, inlocuirea instalatiilor termice, instalarea de sisteme de climatizare cu recuperarea caldurii din aerul de ventilare, instalarea de panouri PV, instalarea de corpuri de iluminat tip LED, alte lucrari pentru cresterea nivelului de confort interior.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.