CNAIR: Mai multe proiecte pentru fluidizarea traficului din Bucuresti, finantate din fonduri europene

646x404.jpg

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat vineri ca mai multe proiecte pentru fluidizarea traficului din Bucuresti vor fi finantate din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

CNAIR a demarat o serie de proiecte vizand fluidizarea traficului la nivelul Bucurestiului, care au avut surse de finantare diferite, printre care Psasajele Domnesti si Mogosoaia.

”Insa, in prezent, toate aceste obiective sunt finantate din cadrul actualului exercitiu financiar (POIM 2014-2020) ca urmare a deciziei Ministerului Transporturilor, principalul ordonator de credite”, se arata in comunicat.

Din bugetul alocat anul acesta Ministerului Transporturilor vor fi cofinantate inclusiv obiectivele Pasajul Domnesti, nodul rutier Centura Bucuresti (CB) – DN 4 (Oltenita), nodul rutier CB – DJ 401 (Berceni), Pasajul Mogosoaia pe Centura Bucuresti peste DN 1A, modernizarea centurii Bucuresti existente (largire la 4 benzi de circulatie) pe sectoarele A1 – DN 7 si DN 2 – A2.

”De asemenea, se afla in faza de evaluare a ofertelor obiectivul proiectarii si executiei autostrazii de centura Bucuresti. Autostrada de centura este un proiect nou, diferit de actuala centura, si va asigura legatura mai eficienta intre A1 (Bucuresti – Pitesti) si A2 (Bucuresti – Constanta) pe relatia Constanta – Nadlac (coridorul IV Pan – European)”, se arata in comunicat.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.