Colaborare intre Organismele Intermediare din Sud Muntenia pentru gestionarea eficienta a programelor finantate din fonduri structurale

DSC_0260.jpg

DSC_0260Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a organizat cea de-a sasea Sesiune de informare destinata Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia.

Acest eveniment a avut ca scop realizarea unui schimb de experienta intre Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operationale in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Reprezentantii Organismelor Intermediare au sustinut prezentari cu privire la stadiul si impactul implementarii programelor pe care le gestioneaza la nivelul regiunii noastre, situatia proiectelor depuse si contractate, precum si tipurile de probleme intampinate de aplicanti in derularea contractelor de finantare in perioada de programare 2007 – 2013.

Totodata, in cadrul acestei intalniri s-au purtat discutii referitoare la  urmatoarea perioada de programare 2014 – 2020. In acest sens, sefa Serviciului Comunicare din cadrul ADR Sud Muntenia, Cristina Radu, a prezentat prioritatile de investitii descrise in draftul Programului Operational Regional 2014 – 2020, document consultativ publicat de Autoritatea de Management pentru POR in luna martie a.c..

In vederea consolidarii colaborarii dintre responsabilii de implementarea Programelor Operationale de la nivelul regiunii Sud Muntenia, in perioada de programare 2014 – 2020 se va realiza o baza de date comuna cu proiectele finantate din fonduri nerambursabile prin programele care se deruleaza in regiunea noastra. Astfel, va fi creat portofoliul tuturor proiectelor finantate din fonduri structurale, ce va permite evaluarea impactului programelor de finantare in regiunea Sud Muntenia.

La acest eveniment au participat reprezentanti ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, ai Organismului Intermediar Regional Sud Muntenia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, ai Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, precum si reprezentanti ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi.

Intalnirea de lucru a fost finantata prin Regio, Axa prioritara 6 “Asistenta tehnica”, si a avut ca obiectiv principal diseminarea rezultatelor Programului Operational Regional, precum si facilitarea unui schimb de experienta intre Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operationale in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.