Comisarul european pentru agricultura: Fermierii vor primi 20% suplimentar pentru cooperative insa nu vor mai primi cei 20% pentru integrarea productiei

agricultura.jpg

agriculturaComisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, aflat in vizita in Romania, vine cu vesti bune pentru fermieri. Acesta crede ca in urmatoarele doua saptamani noul PNDR va primi aprobare din partea Comisiei Europene. Mai mult, Phil Hogan a afirmat ca fermierii vor primi cu 20% mai multi bani europeni pentru cooperative, deoarece acestea fac parte din forme asociative. Cei 20% pentru integrarea productiei nu se vor mai acorda dar se va da un punctaj suplimentar pentru fermierii care vor integra totusi productia.

In urma negocierilor cu Comisia Europeana am decis de comun acord sa dam 20% suplimentar nerambursabil pentru cooperativa, desi mi-as fi dorit sa oferim si 20% pentru parte de integrare, nu am putut face asta si atunci incercam sa acordam punctaj suplimentar celor care decid sa integreze productia.”

Mai multe detalii: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.