Comisarul Hahn: Viitorul Acord de Parteneriat va sprijini dezvoltarea infrastructurii si a IMM-urilor

Hahn_Teodorovici.jpg

Hahn_TeodoroviciComisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a sustinut la Bruxelles o conferinta de presa comuna cu ministrul roman al fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul european a aratat ca viitorul Acord de Parteneriat pentru noua perioada de programare va trebui sa tina cont de schimbarea de accent din politica de coeziune pentru urmatoarea perioada de programare, orientata mai mult spre sustinerea IMM-urilor, finantarea crearii de locuri de munca pe termen lung si dezvoltarii sustenabile.

“Exista o miscare in statele membre, de la orientarea spre infrastructura spre sprijinirea IMM-urilor. Dar trebuie sa admit ca in Romania trebuie sa investim in infrastructura si in viitor, insa trebuie sa mutam putin accentul. Romania a tinut cont de aceasta noua orientare si sunt multumit de directia spre care se indreapta”, a mai spus comisarul european.

El a mai precizat ca momentul semnarii Acordului de Parteneriat cu Romania depinde doar de calitatea propunerii trimise de autoritatile de la Bucuresti.

“Nu este o cursa, nu trebuie sa fii primul sau sa-l adopti cat mai repede, ceea ce conteaza este calitatea. Este un document de calitate pentru ca este vorba despre o perspectiva de zece ani si sigur am dori sa-l avem cat mai repede si facem totul pentru a asigura acest lucru. Daca documentul are calitatea necesara, si nu exista indicii ca nu ar fi cazul, atunci ar putea fi destul de repede. In general, pot sa spun ca obiectivul este sa avem toate acordurile de parteneriat semnate inainte de finalul lui iunie”, a spus Johannes Hahn.

Sursa: MAE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.