Comisia Europeană anunță primii pași ai Fondului pentru Modernizare

inovare_energie_dreamstime.jpg

Comisia Europeană a demarat campania de informare a principiilor privind implementarea Fondului pentru Modernizare. Cu această ocazie Departamentul pentru Energie, din cadrul MEEMA, reprezentat de Secretarul de Stat MEEMA Niculae Havrileț, alături de echipa Direcției de Eficiență Energetică, a organizat o videoconferință cu experții DG Clima din cadrul Comisiei Europene pe tema mecanismului de finanțare – Fondul pentru Modernizare, instituit prin Directiva UE/410/2018 ( art. 10d).

Evenimentul a stârnit un real interes privind sfera investițională din domeniul Energiei, mobilizându-se astfel un număr mare de participanți din aria asociațiilor profesionale.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri previzionează că implementarea Fondului pentru Modernizare se va face în perioada imediat următoare. Pentru început se va supune aprobării Regulamentul de aplicare de către CE, iar în perioada august- septembrie se vor organiza întâlniri cu potențiali beneficiari în vederea evaluării maturității proiectelor identificate.

De asemenea, până la sfârșitul lunii octombrie se intenționează elaborarea unei liste orientative a proiectelor care va fi transmisă în termen Comisiei Europene.

Sursa: MEEMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.