Comisia Europeana cauta experti care sa ajute la implementarea programului Orizont 2020

Orizont_2020Comisia Europeana a lansat doua apeluri publice, pentru crearea unei baze de date de experti case sa asiste la implementarea programului Orizont 2020 – Programul-cadru pentru cercetare si inovare.

Primul apel se adreseaza expertilor independenti, iar cel de-al doilea agentiilor si institutelor de cercetare, universitati, organizatii de standardizare, organizatii ale societatii civile sau societati comerciale.

Expertii selectati vor ajuta la evaluarea propunerilor de proiecte, la monitorizarea actiunilor in cadrul proiectelor derulate, dar si la elaborarea programelor de finantare.

Alte informatii privind modul in care se procedeaza pentru depunerea candidaturii de expert in cadrul prezentului apel sunt disponibile pe site-ul internet al Comisiei Europene dedicat participantilor: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/experts/index.html.

Document anexat:

Lista cu domeniile de specializare si ariile de responsabilitate ale expertilor (PDF, EN)

0 thoughts on “Comisia Europeana cauta experti care sa ajute la implementarea programului Orizont 2020”

  1. Popescu spune:

    “Lista domeniilor de specializare si ariile de responsabilitate ale expertilor” este prezentata in limba engleza. Consider ca este un abuz. Romania face parte din UE? Atunci de ce limba romana nu este recunoscuta ca limba a UE? De ce nu exista variante limba franceza, limba germana,ca limbi de circulatie internationala? Ce facem? Devenim supusi ai SUA sau Marea Britanie? Multe emisiuni TV au denumiri engleze. Exista cumva stabilit ca Romania devine colonie engleza sau americana? Eu mi-as dori sa pot sa analizez daca pot sau nu sa devin expert iar daca pot, imi doresc din toata inima sa fiu de folos cu experienta ce o am pentru dezvoltarea societatii europene. Dar eu nu cunosc limba engleza iar situatia in care ma gasesc imi da senzatia ca sunt o persoana analfabeta. Oare chiar nu mai pot face nimic pentru bunastarea cetatenilor europeni? Oare toata experienta acumulata timp de o viata este inutila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.