Comisia Europeana cauta regiuni si orase europene partenere pentru un studiu privind buna guvernare

Spatial_Foresight.jpg

Spatial_ForesightComisia Europeana, prin Directia Generala Politica Regionala si Urbana, a lansat o cerere de parteneriat adresata regiunilor si oraselor din Europa interesate sa devina partenere pentru 8 studii de caz regionale/urbane, in vederea facilitarii schimbului de cunostinte si experiente privind abordarile guvernantei pe mai multe niveluri si stimularii invatarii intre comunitatile locale si regionale din Europa.

In acest context, vor fi selectionati 16 parteneri, cate 2 pentru fiecare studiu de caz, iar fiecare institutie partenera va participa la o intalnire de parteneriat multilaterala si la una bilaterala. O conferinta finala va avea loc la Bruxelles, in primavara anului 2015, si va fi organizata si finantata de Comisia Europeana.

Aceasta cerere de parteneriat face parte din „Studiul privind promovarea guvernantei pe mai multe niveluri in sprijinul Strategiei Europa 2020”, documentatie care are ca scop generarea unor lectii de experiente de politici si stimularea invatarii si schimbului intre regiuni.

Studiul a fost comandat de catre DG Regio si realizat de un consortiu condus de compania Spatial Foresight, iar cele 8 studii de caz se concentreaza pe doua domenii de politici specifice, in stransa legatura cu Strategia Europa 2020: masuri de eficienta energetica, cu un accent special pe stocul existent de cladiri, si incluziunea sociala in zonele urbane.

Patru studii de caz in cadrul fiecarui domeniu de politica vor servi drept baza pentru invatarea reciproca si schimbul de experienta. Consortiul acorda sprijin tehnic, faciliteaza si sustine analiza cazurilor si activitatile.

Buget acordat partenerilor alesi: maximum 3.000 € pentru deplasarile necesare intalnirilor.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 22 ianuarie 2014.

Contact pentru detalii: Sofie Jæger, [email protected], +352 691 87 32 05.

Gasiti detalii despre depunerea candidaturilor si prezentarea celor 8 studii de caz pe site-ul oficial: http://www.spatialforesight.eu/2020.html.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top