Comisia Europeană pregătește un pachet uriaș de stimulare pentru industria auto inclusiv în România. Program Rabla de 20 miliarde euro

masini.jpg

Subvenții de circa 20 de miliarde de euro sunt pregătite de Comisia Europeană pentru a demara un amplu program de susținere a industriei auto, prin care să fie achiziționate vehicule cu emisii reduse, arată documente consultate de publicația germană Suddeutsche Zeitung.

Încă se mai discută detaliile acestei măsuri, existând controverse privind ce mașini vor fi acceptate în acest program. Potrivit sursei citate, Germania susține stimularea achiziției de mașini până la 140 g/km, ceea ce ar permite vânzare prin acest program a celor mai multe modele de pe piața europeană, mult peste limita de 95 g/km, impusă în acest moment flotelor prin legislația anterioară, inclusiv SUV-uri cu motoare pe benzină și diesel.

Grupurile de lobby de mediu de la Bruxelles sunt împotriva acestei relaxări a limitelor de emsii, deoarece ar afecta serios eforturile de reducere a emisiilor de CO2.

Măsura vine la scurt timp după ce constructorii de automobile din Europa au cerut vehement introducerea unei măsuri de stimulare a vânzărilor de automobile. Pe 14 mai, șefii celor mai mari companii auto s-au întâlnit la Bruxelles cu membrii Comisiei Europene… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.