Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2015 are 2 castigatori

NESsT-Romania.jpg

NESsT-RomaniaNESsT anunta cei doi castigatori ai Competitiei pentru Intreprinderi Sociale, editia 2015, organizata de catre Fundatia NESsT Romania din dorinta de a sprijini dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Astfel, in editia de anul acesta, au fost depuse 80 de aplicatii provenind de la 48 de ONG-uri, 23 de echipe de antreprenori si 9 entitati comerciale cu o misiune sociala puternica. Dintre aceste aplicatii doar 14 au fost selectate sa intre in competitie, beneficiind de programul de dezvoltare a afacerii creat de catre NESsT pentru sprijinirea intreprinderilor sociale din Romania.

In concluzie, cei doi castigatori ai Competitiei NESsT pentru intreprinderi Sociale, 2015 sunt:

Made in Rosia Montana, infiintat in 2014 cu scopul de a sprijini comunitatea din Rosia Montana, zona mono-industriala, unde accesul la un loc de munca sau o sursa de venit sustenabila este limitat. Scopul intreprinderii sociale este de a genera o sursa de venit pentru femeile din comunitate care fie nu au nici un venit, fie traiesc din ajutorul social sau o pensie redusa. Momentan, 30 de femei sunt implicate in productia de obiecte de lana, obiectivul antreprenorilor fiind de a creste venitul  mediu generat de la 400 lei pe luna la o medie de 800 lei pe luna pentru fiecare persoana prin diversificarea productiei, cresterea vanzarilor si patrunderea pe piete noi de desfacere. Profitul generat va fi reinvestit in afacere pentru cresterea impactului, precum si in sustinerea unor initiative locale cu impact direct asupra comunitatii.

Timural Group (producatorul brandului Woodjoy), o unitate protejata infiintata in 2003, in judetul Mures, de catre Fundatia Alpha Transilvana cu scopul de a sustine financiar programele organizatiei dedicate copiilor si tinerilor cu dizabilitati si pentru a crea locuri de munca pentru acest grup tinta. Acum au 9 persoane cu dizabilitati angajate, iar pana acum au sustinut programele fundatiei cu aproximativ 47.000 EUR. Intreprinderea sociala isi propune sa se extinda pe piata externa cu produsele de mic mobilier de lemn, investind in vanzari si promovare. Obiectivul pentru urmatorii 5 ani este de a creste numarul de angajati persoane cu dizabilitati de la 9 la 17 si de a crea locuri de munca si pentru alte persoane vulnerabile (someri, tineri absolventi) prin colaborarea cu Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din judetul Mures si institutiile de invatamant locale.

Cei doi castigatori vor primi o finantare totala nerambursabila de aproximativ 10.000 euro fiecare pentru implementarea planului de afaceri si vor intra in portofoliul NESsT de incubare unde vor beneficia in continuare de consultanta si acces la resursele necesare dezvoltarii afacerii.

Sursa: NESsT.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.