Scop:
Consolidarea cooperarii stiintifice intre Romania si China prin finantarea stagiilor de cercetare, organizarea de seminarii si de reuniuni de lucru pentru cercetatorii din cele doua tari.
Propunerile de proiecte pot fi depuse pentru urmatoarele domenii de cercetare:
A. Agricultura, tehnologii alimentare si biotehnologie;
B. Mediul si schimbarile climatice;
C. Sanatate si biomedicina;
D. Transport „verde”;
E. Energie regenerabila;
F. Tehnologia informatiei si comunicatiilor.
Proiectul se desfasoara in institutii sau unitati de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv in institutii de invatamant superior, numite in continuare institutii-gazda. O institutie gazda NU poate fi o intreprindere, in sensul legislatiei privind ajutorul de stat.
In cazul in care pentru realizarea activitatilor proiectului participa mai multe institutii gazda din Romania, propunerea de proiect va fi depusa de o singura entitate, cu rol de Coordonator.
Institutia coordonatoare de proiect trebuie sa aiba un contract in derulare, finantat prin fonduri publice, nationale sau/si din fonduri internationale (PC7, Eureka, F4E, etc.) avand aceeasi tematica de cercetare, sau similara cu cea propusa in proiectul de cooperare bilaterala. In cazul institutiilor de invatamant superior si INCD-uri este acceptata si o declaratie din partea conducerii unitatii, prin care se specifica faptul ca tema de cercetare propusa in cooperarea bilaterala face parte din planul de cercetare al unitatii.
Institutiile gazda nu sunt declarate, conform legii, in stare de incapacitate de plata; nu au conturile blocate conform unei hotarari judecatoresti; nu au furnizat declaratii inexacte cu privire la informatiile solicitate in vederea selectarii contractantilor; nu au incalcat prevederile unui alt contract de finantare incheita anterior cu o Autoritate contractanta.
Este interzisa depunerea de proiecte care au in vederea realizarea unor activitati deja finantate sau in curs de finantare din alte surse bugetare.
Fiecare propunere primita este evaluata atat de partea romana cat si de partea chineza, utilizand propriile reguli.
Buget
Valoarea maxima estimata a bugetului competitiei este de 1.500.000 lei si va fi asigurata prin instrumentele de finantare valabile in perioada respectiva, in limitele resurselor bugetare alocate in acest scop.
Bugetul total finantat la nivel de proiect nu poate depasi limita maxima de 65.000 lei.
Cheltuieli eligibile pentru cercetatorii din Romania:
- transport international dus-intors pana in localitatea in care se desfasoara activitatea de cercetare pentru echipa proiectului de maxim 4 cercetatori;
- asigurarea medicala;
- cheltuielile cu transportul intern (pe teritoriul Romaniei), diurna, precum si cazarea, in cazul in care sunt prevazute deplasari interne in interesul proiectului, numai impreuna cu echipa partenera;
- partea romana va acoperi costurile mentionate, efectuate numai in interesul proiectului, in conformitate cu legislatia nationala.
Cheltuieli eligibile pentru cercetatorii din Republica Populara Chineza:
- diurna (60 lei/zi) si cazarea pentru cercetatorii chinezi (maxim 4 cercetatori) care vin in Romania, conform legislatiei interne in vigoare;
- acoperirea costurilor necesare deplasarilor interne pentru cercetatorii chinezi (maxim 4 cercetatori) care viziteaza Romania, necesare implementarii proiectului.
Pentru fiecare proiect va fi sprijinit schimbul a 4 persoane / cercetatori din fiecare tara pentru o perioada de maxim 14 zile fiecare in cei 2 ani de cooperare (2015-2016).
Durata unui proiect este de maxim 24 de luni (ianuarie 2015-decembrie 2016).
Cererile de finantare se depun intr-o singura etapa, la sediul UEFISCDI, si se redacteaza conform Anexei 1 – Cererea de finantare. Acestea se vor depune atat in format tiparit cat si in format electronic pana la data de 11.07.2014.
Cererile de finantare sunt verificate de catre personalul administrativ al UEFISCDI, pentru a se asigura ca sunt indeplinite criteriile de eligibilitate. Numai propunerile de proiecte declarate eligibile de ambele parti vor intra in evaluare. Lista cu propunerile de proiecte eligibile va fi afiSata pe site-ul web al UEFISCDI – www.uefiscdi.gov.ro.
DOCUMENTATIE
Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Pachet de informatii (aprobat prin Ordin MEN nr. 197/30.04.2014)
Cerere de finantare
Declaratie privind neimplicarea ajutorului de stat
Declaratie privind nefinantarea din alte surse
Declaratie de eligibilitate
Finantator: Guvernul Romaniei / CNRS
Sursa: ANCS
[caseta-final-fise]