Competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor

bani_gramada.jpg

Campionatul de Bine este un concurs de fundrasing destinat ONG-urilor din Romania si de mobilizare a resurselor umane prin voluntariat. Campionatul transforma organizatiile in proprii fundraiseri in vederea atragerii de donatii pentru propunerile de proiecte sau proiectele in curs de implementare.

Status: ACTIV
Depunere pana la: 25.11.2015
Valoare grant: 5.000 euro

Cine poate participa in Campionatul de Bine?

BBlogoCampionatul de Bine se adreseaza, in principal, organizatiilor care au profil pe platforma Bursa Binelui.

Orice organizatie non-profit, neguvernamentala isi poate crea un cont pe Bursa Binelui si poate inscrie proiecte sau propuneri de proiecte in Campionatul de Bine, in vederea atragerii de donatii si donatori.

Ce proiecte sunt eligibile?

Este eligibil orice proiect sau propunere de proiect care apartine exclusiv unei organizatii non-profit, neguvernamentale si este initiat si implementat de aceasta.

Sunt incurajate pentru a fi inscrise in Campionatul de Bine propunerile de proiect sau proiectele implementate de organizatie in comunitatea in care aceasta activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari ai organizatiei, plecand de la o nevoie identificata in comunitate sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatia doreste sa stranga fonduri.

Sunt incurajate initiativele/ actiunile de implicare pentru si ale comunitatilor locale sau pentru anumite comunitati de beneficiari din toata tara.

Calendar concurs:

  • 13-25 noiembrie 2015, ora 23:59:59 – perioada de inscriere in Campionatul de Bine
  • 26 noiembrie – 16 decembrie 2015, ora 23:59:59 // 3 saptamani – Sferturile Campionatului de Bine
  • 17 decembrie 2015 – 20 ianuarie 2016, ora 23:59:59 // 5 saptamani – Semifinala Campionatului de Bine
  • 21 ianuarie – 17 februarie 2016, ora 23:59:59 // 4 saptamani – Finala Plina de Bine

Cum poti fi castigator al Campionatului de Bine 2015?

In prima etapa, organizatiile trebuie sa stranga pentru fiecare proiect inscris in cadrul Campionatului de Bine 2015: cel putin 300 de lei de la cel putin 5 donatori diferiti.

In cea de-a doua etapa, pentru fiecare proiect calificat, organizatiile trebuie sa atraga donatii in valoare de: cel putin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiti.

In ultima etapa, in Finala Plina de Bine, pentru fiecare proiect calificat organizatiile trebuie atraga o suma cat mai mare de donatii de la cat mai multi donatori diferiti.

Ce poti castiga daca participi in Campionatul de Bine 2015?

Vor fi declarate castigatoare si premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor final. Acesta se calculeaza astfel: Scorul final = suma totala stransa din donatii X numarul total de donatori distincti, pe tot parcursul Campionatului de Bine 2015.

Donatorul distinct este considerata persoana care face cel putin o donatie intr-una dintre etape.

3 donatii in 3 etape diferite = 3 donatori distincti.

Premiile vor consta in dublarea sumelor atrase de participanti de la donatori in cadrul Campionatului de Bine, pana in limita a 5.000 de euro.

Proiectele si organizatiile care se califica in Finala de Bine vor fi promovate pe pagina de Facebook a BCR, catre cei peste 315.000 de fani ai paginii.

De asemenea, un membru din cadrul organziatiilor, ale caror proiecte s-au calificat in Finala de Bine, va fi beneficiarul unui curs de dezvoltare personala, oferit de Bursa Binelui.

Cum te poti inscrie in Campionatul de Bine?

Pentru a inscrie un proiect in Campionatul de Bine 2015, fiecare organizatie trebuie sa urmeze patru pasi:
1. Sa se inregistreze pe Bursa Binelui prin crearea unui cont de utilizator. Formularul poate fi accesat de pe butonul “Inregistrare” localizat in dreapta sus in fiecare pagina a site-ului bursabinelui.ro
2. Dupa activarea contului de utilizator si logare, sa inregistreze ONG din pagina “Contul meu”.
3. Odata aprobata inscrierea ca organizatie pe site-ul Bursa Binelui, veti primi prin e-mail documentele care trebuie incheiate intre organizatie si EuPlatesc.ro, unicul operator de donatii care gestioneaza toate tranzactiile ce se inregistreaza pe platforma Bursa Binelui. Va rugam sa trimiteti actele completate, semnate, stampilate si scanate catre adresa [email protected], alaturi de un scan al CIF-ului organziatiei si un scan al CI-ului a reprezentantului legal. In baza acestor acte, EuPlatesc.ro va vira, in prima jumatate a fiecarei luni, in contul organizatiei, banii donati prin platforma Bursa Binelui in luna anterioara.
4. Concomitent, organizatia poate accesa “Administrare” – “Proiecte” pentru adaugarea unui proiect.

Puteti contacta echipa de organizare a Campionatului de Bine trimitand un e-mail catre adresa: [email protected] sau la numarul de telefon 0728.300.605. Persoana de contact: Florentina Loloiu.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului

Finantator: BCR
Sursa: BursaBinelui.ro

 [caseta-final-fise]

One thought on “Competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor”

  1. Irina spune:

    Interesant si pare foarte accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.