Comunicat de presa post-eveniment Targul de locuri de munca “PICAS te angajeaza in constructii”

DSC_0133Marti, 05 mai 2015, la Palatul Copiilor din Bucuresti intre orele 09.00 -16.00, a avut loc cea de-a cincea editie a targului de locuri de munca PICAS, dedicat exclusiv sectorului de constructii, eveniment desfasurat in cadrul proiectului “PICAS te angajeaza in constructii”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 5 “Promovarea Masurilor Active de ocupare” Domeniul Major de Interventie 5.1-“Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, obiectivul general fiindcresterea gradului de ocupare si profesionalizare a fortei de munca din sectorul de constructii, pentru somerii interesati sa munceasca in acest domeniu, in sensul corectarii dezechilibrelor existente pe piata muncii.
La eveniment au participat in mod gratuit 15 firme de constructii, care s-au putut inscrie online prin intermediul singurului portal de recrutare dedicat exclusiv sectorului de constructii – www.picas.ro.

Acestea au prezentat participantilor peste 600 de locuri de munca, dintre care peste 75% s-au adresat celor cu studii medii, cateva sute de oameni urmarind cu interes ofertele angajatorilor.
Evenimentul a fost organizat de catre Federatia Generala a Sindicatelor “FAMILIA”, alaturi de partenerii sai, Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor, Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii – ARACO si Comitetul Sectorial in Constructii.

Targul de locuri de munca PICAS editia 2015 a continuat traditia din ultimii ani, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, fundatiilor din constructii, agenti economici sau oficialitati locale, si nu in ultimul rand mass-media, raspunzand pozitiv invitatiei noastre de a reconstrui piata constructiilor din Romania.
Activitatile pe care proiectul “PICAS te angajeaza in constructii” le desfasoara contribuie la imbunatatirea permanenta a indicatorilor globali din sectorul de constructii, si la gasirea unor masuri pentru imbunatatirea situatiei socio-economice la nivel de sector, prin facilitarea unui dialog intre reprezentantii Guvernului si agentii economici, precum si intre someri si acestia din urma.

Nu in ultimul rand, Echipa PICAS doreste sa multumeasca pe aceasta cale companiilor si asociatiilor implicate in organizarea acestui eveniment, si anunta pe aceasta cale organizarea unui nou targ de locuri de munca, in luna iunie a acestui an, in orasul Iasi.
Targul de locuri de munca PICAS sprijina tendintele strategice executive planificate pe piata constructiilor pentru anul 2015:

  • modificarea dinamicilor globalizarii urmand ca regiunile sa devina mai egocentrice;
  • actori economici nestatali vor putea detine mai multa putere decat cei statali;
  • revolutia gazelor de sist;
  • liberalizarea energetica;
  • imbatranirea populatiei active (mai putin de o treime este angajata la privat) si modificarea structurii etnice;
  • economia nationala este in declin continuu in ciuda cifrelor relativ pozitive; extinderea pana la generalizare a platilor informale;
  • asaltul statului impotriva oamenilor de afaceri;
  • hiatusul care se va inregistra in 2015 in procesul de achizitii publice in urma extinderii cu 2 ani a exercitiului financiar 2007-2013 si a deschiderii procedurilor pentru 2014-2020.

Mai multe detalii si informatii referitoare la organizarea acestui eveniment, persoane de contact :
Alexandru Stoian – Coordonator organizare eveniment
Email: [email protected] | 021 / 212 37 62 | +4 0735 735 443

Va asiguram ca prezenta dumneavoastra este foarte importanta pentru noi si va asteptam cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.