Concluziile celei mai importante conferinte dedicate dezvoltarii inteligente in Romania

Afaceri_Bucuresti_salaUltima Conferinta Afaceri.ro din acest an, desfasurata la Hotel Ramada Parc Bucuresti, s-a bucurat de un real succes in randul antreprenorilor.

„Am reunit, la Afaceri.ro Bucuresti, peste 150 antreprenori din Capitala si din provincie, intreprinzatori, reprezentanti ai mediului de afaceri strain si roman, ai institutiilor statului, dar si oameni cu initiativa care au dorit sa afle mai multe detalii despre infiintarea si dezvoltarea unui cluster”, a declarat Valerica Motoc, managerul evenimentului.

Lucrarile conferintei s-au prelungit cu aproape 2 ore, ca urmare a cererilor venite de la cei care voiau sa participe la sesiunile de brokeraj. „Am promovat, in premiera pentru Afaceri.ro, acest nou concept de networking si suntem placut surprinsi de reactiile si de interesul starnit in randul celor celor prezenti”, a precizat managerul conferintei.

In sesiunea de brokeraj au oferit sesiuni de consultanta Loop Operations, Clusterix, Volksbank, Inno Consult, Leipziger Messe si alti specialisti in dezvoltarea afacerilor.

Conferinta a rezervat si alte surprize placute participantilor. Acestia au aflat, in avanpremiera, principalele concluzii ale „Strategiei pentru dezvoltare inteligenta a Romaniei”, care urmeaza sa fie facuta public in mod oficial la sfarsitul acestui an. Prezentarea acestui document de referinta a fost facuta de Adrian Curaj, directorul general al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Moderatorul conferintei, Daniel Cosnita, presedintele Asociatiei Romane a Clusterelor, i-a indemnat pe cei prezenti sa „profite” de pe urma invitatilor speciali: experti straini care au jucat roluri-cheie in diferite programe de dezvoltare.

In expunerea sa intitulata intitulata „Spre o crestere inteligenta, incluziva si sustenabila”, Ulrich Hoecker, senior manager la divizia de dezvoltare economica de la Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a argumentat ca stimularea inter-cooperarii dintre IMM-uri si oferirea de solutii inovative prin intermediul unor structuri de tip cluster sunt de natura sa creasca productivitatea, una dintre eternele probleme ale firmelor romanesti.

O alta prezenta notabila la Conferinta Afaceri.ro Bucuresti a fost Alan Paic, seful programului OECD Investment Compact pentru Europa de Sud-Est, care a oferit cateva sugestii de domenii competitive in Romania unde se pot dezvolta clustere, mentionand in mod special sectoarele alimente/bauturi/tutun, precum si sectorul turism/calatorii.

Partea a doua a conferintei a fost dedicata noilor tehnologii si modele de dezvoltare. In acest context, Andrei Hohan (FiaTest) a vorbit despre ultimele metode de optimizare a fluxurilor de productie, iar Bogdan Ghinet (Acces Project Investment) a prezentat oportunitatile pe care le deschid fondurilor europene pentru dezvoltarea afacerilor.

Conferinta Internationala de la Bucuresti a fost ultima din seria Afaceri.ro, insa organizatorii promit ca vor continua si in 2014 traditia evenimentelor dedicate mediului de afaceri.

Puteti trimite sugestii sau chiar sa va alaturati partenerilor din acest proiect la adresa [email protected].

Daca doriti sa fiti la curent cu ultimele noutati legate de Conferintele Afaceri.ro, puteti sa va abonati la newsletter.

Conferinta Afaceri.ro Bucuresti a fost organizata de Arhipelago Interactive, alaturi de CLUSTERO, Acces Project Investments, Volksbank si Loop Operations.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top