Conferinta „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”, Bucuresti, 26 martie 2018

image-2018-03-16-22346532-70-conferina-dezvoltarea-zonelor-rurale-prin-intermediul-pac.jpg

Persoanele interesate de Politica Agricola Comuna (PAC) si de oportunitatile de finantare din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, sunt invitate sa completeze formularul de inregistrare pana pe 22 martie 2018, inclusiv.

Participarea este gratuita. Locurile sunt limitate.

Pe 26 martie 2018 EURACTIV Romania va invita la conferinta „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC. Oportunitati de finantare din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale”, eveniment care incepe de la ora 10:00 la Hotel Intercontinental Bucuresti.

Inregistrarea este gratuita si este necesar doar sa completati un formular si sa-l trimiteti la adresa de e-mail conferinte[at]euractiv.ro, pana la data de 22 martie 2018.

Invitatii speciali care vor deschide evenimentul sunt:

Petre Daea, ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Mihail Dumitru, director general adjunct, DG AGRI, Comisia Europeana.

Facilitarea dezvoltarii economice si sociale a zonelor rurale din statele membre este una dintre cele mai complexe initiative ale UE. Diferentele structurale intre regiunile continentului impiedica implementarea unei solutii universale. De la variatiile geografice la eterogenitatea sociala si economica, peisajul dezvoltarii rurale in UE este pictat intr-o pletora de culori unice. Astfel, intelegand importanta critica a agriculturii pentru viitorul cetatenilor sai, UE a reformat Politica Agricola Comuna (PAC) pentru a se asigura ca aceasta raspunde mai bine nevoilor diferitelor regiuni. Planul reformat ofera resurse financiare pentru agricultura, propune masuri pentru protejarea pietelor comune vulnerabile si avanseaza programe de dezvoltare rurala concentrate pe urgentele specifice ale regiunilor.

Printre principalii beneficiari ai acestei politicii si instrumentelor sale de finantare se afla si Romania. Patru ani de la reforma PAC si in mijlocul perioadei de programare 2014-2020, a venit momentul sa ne uitam inapoi la realizarile diferitelor initiative care au fost implementate, sa extragem bune practici din aceste exemple si sa sustinem o noua generatie de actori din mediul rural sa isi dezvolte proiectele.

Conferinta „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC” faciliteaza discutii si dezbateri printre beneficiarii oportunitatilor de finantare pentru agricultura si dezvoltare rurala, oficiali din partea institutiilor nationale si europene, firme de consultanta si institutii financiare. Evenimentul ofera un spatiu pentru prezentarea celor mai bune practici din proiectele dezvoltate in trecutul apropriat, precum si noi oportunitati pe termen scurt, mediu si lung. Printre alte teme, participantii vor putea discuta despre impactul PAC asupra dezvoltarii rurale, resurse si instrumente in domeniu si oportunitati alternative de finantare (inclusiv sinergia acestora cu resursele oferite prin PAC).

Reprezentanti ai Comisiei Europene, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, APIA, AFIR, AM PNDR, ai organizatiilor non-guvernamentale care activeaza in domeniu, beneficiari de fonduri europene prin PNDR si reprezentanti ai sponsorului UniCredit Bank vor prezenta aceste teme si vor raspunde intrebarilor specifice adresate de participanti.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top